Η Σάλμα Σάγιεκ είναι το νέο εξώφυλλο του αμερικανικού InStyle και μιλά για τη νέα superheroine εικόνα της

Πριν από δύο χρόνια, περίπου την περίοδο που έκλεινε τα 52, η Σάλμα Σάγιεκ παρατήρησε ότι συνέβαινε κάτι παράξενο. Βρισκόταν σε γυρίσματα ταινίας στην Κροατία, κάνοντας τα… ακροβατικά της, καθώς υποδύεται ξανά το ρόλο της τρομερής γυναίκας Sonia Kincaid, στο sequel της comedy δράσης “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”.

Η Sonia ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της στην ταινία με πυροβόλα όπλα και βόμβες, για να δείξει στον Ryan Reynolds και τον Samuel L. Jackson ποιος είναι το αφεντικό. Μια μέρα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων έλαβε ένα εμπιστευτικό τηλεφώνημα από την Chloé Zhao, την βραβευμένη με Oscar σκηνοθέτη για το “Nomadland”. Η Zhao προετοιμάζει το επερχόμενο blockbuster των Marvel Studios “Eternals” και ήθελε η Hayek να παίξει την χωρίς ηλικία super ηρωίδα και διάνοια Ajak, – αρχικά σχεδιάστηκε ως ανδρικός χαρακτήρας – η οποία μπορεί να σηκώσει 25 τόνους και πετά σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου.

Charlotte Hadden

Η μικροσκοπική ηθοποιός είπε αμέσως ναι, αν και ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί ξαφνικά έχει ζήτηση ως μία φοβερή star της δράσης. “Tα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια για τις γυναίκες γενικά. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι το γιατί αυτό συμβαίνει σε μένα”.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα όρια που το Hollywood θέτει σε γυναίκες της ηλικίας της αλλά και στις έγχρωμες γυναίκες, η Hayek έχει εναντίον της και το γεγονός ότι δεν γυρίζει ταινίες στις ΗΠΑ, καθώς προτιμά να μένει κοντά στην οικογένειά της που έχει ως βάση της το Λονδίνο. Με κάποιο τρόπο, όμως, κορυφαίοι σκηνοθέτες συνεχίζουν να την προσεγγίζουν. Τον Απρίλιο, ο Ridley Scott, την προσέγγισε στη Ρώμη για να παίξει το μέντιουμ που συνωμοτεί με την Lady Gaga στο “House of Gucci”.

H Hayek ξεκίνησε ως τηλεοπτική ηθοποιός στην πατρίδα της το Μεξικό και αργότερα έγινε διεθνής star και παραγωγός, έχοντας στο πλευρό της τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της από το χώρο της μόδας, François-Henri Pinault. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που κινείται ανάμεσα στον κόσμο με τόση ηρεμία και αυτοπεποίθηση που σε κάνει να υποθέτεις πως έχει κάποιο μυστικό.

Charlotte Hadden

Στα πρώτα της χρόνια στο Hollywood, πριν από τρεις δεκαετίες, η Hayek αναρωτιόταν, “γιατί κανείς δεν με προσλαμβάνει;” και “μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου;”. Παρά το γεγονός ότι ήταν μια star στο Μεξικό, όταν μετακόμισε στο Los Angeles πέρασε πολλές αποτυχημένες ακροάσεις και αρνητικές συναντήσεις. “Πολλοί άνθρωποι μου είπαν, δεν είσαι καλή, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Τι θα είχε γίνει εάν είχα ακούσει αυτούς τους ηλίθιους;”, λέει.

To 2002 η Hayek έλαμψε, όταν έγινε η πρωταγωνίστρια και παραγωγός της ταινίας Frida, για την ζωή και το έργο της κορυφαίας ζωγράφου Frida Kahlo. Η Salma κέρδισε μία υποψηφιότητα για Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία, την οποία πήρε πολύ προσωπικά, καθώς ήλπιζε πως θα διέλυε τα στερεότυπα του Hollywood για το Μεξικό.

Αλλά ακόμη και αυτό το επίτευγμα σχεδόν καταστράφηκε από την βιομηχανία – αυτή τη φορά με τη μορφή του Harvey Weinstein, που η εταιρία του Miramax, κυκλοφόρησε την ταινία. Σύμφωνα με την Hayek, όταν αρνήθηκε να κάνει ντουζ μαζί του ή να του κάνει μασάζ, εκείνος ξέσπασε με εκδικητική οργή, απαιτώντας να εμφανιστεί εντελώς γυμνή στην σκηνή της ταινίας, όπου κάνει sex με την συμπρωταγωνίστριά της Ashley Judd. Η ίδια μίλησε με λεπτομέρειες για την κακοποίηση από τον Harvey Weinstein το 2017, στους New York Times.Μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα, καθώς υπήρξαν γυναίκες που υπέστησαν πολύ χειρότερη μεταχείριση από τον Weinstein. “Υπήρξαν γυναίκες που βιάστηκαν. Σε κάνει να αναρωτιέσαι, εάν είχες πει κάτι τότε, θα ήταν διαφορετικά; Πώς δεν είχα το κουράγιο; Αλλά το αντιμετώπισα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα εκείνη την περίοδο”, υποστηρίζει.Η Hayek μάλιστα πήρε αρκετά κιλά για τον ρόλο της στο “House of Gucci” και η προσπάθειά της να χάσει αυτό το βάρος προχωρά πιο αργά από όσο θα ήθελε. “Έχω χάσει πολύ λίγο. Παίρνεις τόσο γρήγορα τα κιλά, αλλά θέλει τόσο πολύ καιρό για να τα χάσεις”. Είναι ωστόσο αποφασισμένη να επανέλθει σε καλή φόρμα για λόγους υγείας και εξαιτίας “του τι αναμένεται από μία γυναίκα, που ο κόσμος θεωρεί όμορφη. Καθώς μεγαλώνεις, δεν πρέπει να γερνάς”, εξηγεί.Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο instyle.com.

Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ