Έλενα Τσαγκρινού: Ποια είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2021

Στη σκηνή της Eurovision στο πλαίσιο του Α’ ημιτελικού, εκπροσωπώντας την Κύπρο, θα ανέβει το βράδυ της Τρίτης η Έλενα Τσαγκρινού. Ένα από τα φαβορί θεωρείται πλέον η Έλενα με το τραγούδι El diablo, αφού είδε τη δημοφιλία της μετά και τη δεύτερη πρόβα να ανεβαίνει στα ύψη. Τα γραφεία στοιχημάτων της δίνουν πλέον την τέταρτη θέση μαζί με την Ισλανδία.

Η Έλενα Τσαγκρινού θα είναι η όγδοη κατά σειρά που θα ανέβει στη σκηνή αμέσως μετά τη συμμετοχή της Ιρλανδίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο Ρότερνταμ.

Η σειρά εμφάνισης στον Α’ Ημιτελικό είναι η εξής:

1. Λιθουανία

2. Σλοβενία

3. Ρωσία

4. Σουηδία

5. Αυστραλία

6. Βόρεια Μακεδονία

7. Ιρλανδία

8. Κύπρος

9. Νορβηγία

10. Κροατία

11. Βέλγιο

12. Ισραήλ

13. Ρουμανία

14. Αζερμπαϊτζάν

15. Ουκρανία

16. Μάλτα

Ποια είναι η Έλενα Τσαγκρινού

Η Έλενα είναι γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και φοίτησε σε Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Το 2009, συμμετείχε στο talent show του ΑΝΤ1 “Ελλάδα έχεις ταλέντο”.

Το καλοκαίρι του 2013 επιλέχθηκε σε οντισιόν από το συγκρότημα OtherView (μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας) για τη θέση της τραγουδίστριας και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Feelgood Records. Στις 8 Ιανουαρίου 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο «What You Want», σε στίχους και μουσική των ίδιων με την Gabriella Ellis. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησαν το δεύτερο κομμάτι τους, με τίτλο «Ο Γύρος Του Κόσμου», το οποίο ξεπέρασε σε προβολές το πρώτο.

Παράλληλα, την άνοιξη της ίδιας χρονιάς, η Έλενα συμμετείχε στο μουσικό show του MEGA, «Just The 2 Of Us» ως coach του Ιβάν Σβιτάιλο.

Το 2015, κυκλοφόρησαν ως συγκρότημα τέσσερα νέα κομμάτια. Το 2016, κυκλοφόρησαν δύο νέα κομμάτια και τη σεζόν 2016-2017, ήταν παρουσιάστρια των backstage στο talent show του ΣΚΑΙ, The Voice of Greece. Το 2017, ως συγκρότημα, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη Feelgood Records και τη συνεργασία με την Panik Records. Κυκλοφόρησαν μάλιστα δύο κομμάτια. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς, η Τσαγκρινού ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τους OtherView, μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών συνεργασίας, προκειμένου να ακολουθήσει σόλο καριέρα

Η σόλο καριέρα

Μετά την αποχώρηση της από τους OtherView, ξεκίνησε τις προετοιμασίες του πρώτου της προσωπικού album. Την 1η Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή», το οποίο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και σε αγγλική εκδοχή, ως «Summer Romance». Στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το δεύτερο της σόλο κομμάτι, με τίτλο «Παράδεισος», σε στίχους & μουσική των Arcade.

Στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε μαζί με τους Ηλία Βρεττό, Γιώργο Καρτέλια, Ελίνα Παπίλα, Bo, REC, OGE και τον ραδιοφωνικό σταθμό 104,8fm Χαλκίδας, το τραγούδι «Έλα την πρωτοχρονιά», με στόχο να ενισχύσουν οικονομικά την κιβωτό του κόσμου. Στις 2 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της σόλο τραγούδι, με τίτλο «Λόγια» σε στίχους-μουσική Λεωνίδα Σώζου.

Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο της σόλο τραγούδι με τίτλο «Amore» και μια συνεργασία με τον Mike, με τίτλο «Πάρε Με Αγκαλιά».

Στις 25 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με το τραγούδι «El Diablo».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ