Μέγκαν-Χάρι: “Περίμεναν από τους Βρετανούς φορολογουμένους να τους πληρώσουν τον λογαριασμό”

Καμία σχέση με το γεγονός ότι το Παλάτι δεν έδωσε τίτλο πρίγκιπα στον Άρτσι δεν έχει η κίνηση να αφαιρεθεί η ασφάλεια από τον πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ και τον γιο τους, όπως επεσήμανε ο πρώην επικεφαλής της μονάδας βασιλικής προστασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε στη συνέντευξη στην Όπρα ότι όταν οι Σάσεξ ήταν στον Καναδά τον ενημέρωσαν ορθά κοφτά ότι θα του πάρουν την ασφάλεια. Η Μέγκαν είπε με τη σειρά της ότι η απόφαση να μην γίνει πρίγκιπας ο γιος της σήμαινε ότι έμενε χωρίς αστυνομική ασφάλεια. Ωστόσο, η 24ωρη αστυνομική προστασία αφαιρέθηκε όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τη βασιλική οικογένεια μετά τη σύσκεψη που έγινε με κυβερνητικό Σώμα που επιβλέπει την προστασία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος τότε φέρεται να είπε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει την ιδιωτική τους ασφάλεια με τα δικά του λεφτά. Το γεγονός ότι ο Χάρι θεώρησε πως οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα χρηματοδοτούσαν την ασφάλειά του αφού αυτός και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τη Βρετανία, χαρακτηρίστηκε αλαζονικό και ανέφικτο.

Ο Ντάι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής επιθεωρητής που ηγήθηκε της μονάδας βασιλικής προστασίας, είπε ότι ότι τα σχέδια του ζευγαριού ήταν εντελώς ανεφάρμοστα και μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη βρετανική Αστυνομία. Μάλιστα, είπε πως σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι το ζευγάρι περίμενε να πληρώνουν τον λογαριασμό τους, που έφθανε στα 4 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, οι Βρετανοί φορολογούμενοι.

“Ήταν εντελώς ανέφικτο να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να έχουν την ομάδα προστασίας τους στην Αμερική, στην ουσία αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών τους”.

Στο επίκεντρο της συνέντευξης του ζεύγους στην Όπρα ήταν ο τίτλος του Άρτσι ή ο μέλλων τίτλος. Η Μέγκαν περιέγραψε τον πόνο της που αξιωματούχοι αρνήθηκαν τον τίτλο του πρίγκιπα στον γιο της και κατηγόρησε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που απέτυχαν να τον προστατεύσουν αφού του αρνήθηκαν ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο. Είπε ότι η απόφασή της να γίνει πρίγκιπας ο Άρτσι δεν ήταν ούτε δική της ούτε του Χάρι απόφαση και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των Ανακτόρων τους αποκάλυψαν ότι ο Άρτσι δεν θα λάμβανε αστυνομική προστασία. Πηγές είπαν στην Telegraph ότι η αιτία που το ζευγάρι έχασε τα προνόμια της ασφάλειας ήταν επειδή παραιτήθηκαν από τη βασιλική οικογένεια. Πηγή προσκείμενη στο ζευγάρι είπε στην εφημερίδα: “Η ασφάλεια ήταν μεγάλο ζήτημα γι’ αυτούς επειδή είχαν διατυπωθεί ειδικές απειλές εναντίον τους”.

Το ζευγάρι έφυγε από τον Καναδά για την Καλιφόρνια συνοδεία Βρετανών αστυνομικών τον περασμένο Μάρτιο, αλλά οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο Λονδίνο. Λέγεται ότι τότε ο μεγιστάνας των Μέσων, Τάιλερ Πέρι, πλήρωσε ο ίδιος την προσωπική ασφάλεια της οικογένειας, αφού έμεναν στο δικό του σπίτι στο Λος Άντζελες.

Οι φωτό/βίντεο από την Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ