Γιώργος Κωνσταντίνου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Κατοχή, η “ταμπέλα” εξώγαμο και ο τζόγος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. “Ήταν η κατοχή, μέχρι να φύγουν οι Γερμανοί δεν βγήκαμε από το σπίτι. Ήταν δύσκολα. δεν είχαμε ούτε όνειρα ούτε σχέδια” περιέγραψε.

“Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, του ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιος μου θα με παντρευτείς του είπε” Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα” συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε δεν είχε καταλάβει από μικρός ότι είχε το μικρόβιο. Το πρώτο επάγγελμα που έκανε ήταν ηλεκτροτεχνίτης. Ο λόγος που έκανε λίγες ταινίες; Ήταν ότι δεν ήθελε να τυποποιηθεί. “Αυτό ήταν το φάουλ, όλοι ήταν ίδιοι στις ταινίες. Εγώ ήμουν άλλος σε κάθε ταινία. Δεν με θεώρησαν εμπορικό αλλά δικαιώθηκα εν ζωή” τόνισε.

Το προφιτερόλ και ο αυτοσχεδιασμός

Η θρυλική σκηνή με το προφιτερόλ στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» είναι η πιο χαρακτηριστική ίσως στην καριέρα του. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου τόνισε πως μέχρι και σήμερα του ζητούν να κάνει τη συγκεκριμένη σκηνή. “Η σκηνή με το προφιτερόλ με κυνηγάει από τότε μέχρι και τώρα. Ο κόσμος ζητάει κάτι συνέχεια. Οδηγώ με το αυτοκίνητό μου, με βλέπουν και μου φωνάζουν να τους κάνω κάτι να γελάσουν” ανέφερε ο κορυφαίος ηθοποιός. “Σκάνε στα γέλια χωρίς λόγο, περιμένουν ότι θα γελάσουν σίγουρα” πρόσθεσε.

“Ο Σακελλάριος τότε μου έδωσε μία γραμμή για τη σκηνή. Σαν νέος ακόμα δεν είχα αποβάλει την τάση του αυτοσχεδιασμού. Έκανα δικά μου πράγματα όπως θέλουν οι νέοι και αγανακτούν οι σκηνοθέτες. Το είχα κάνει και στον Κουν αυτό. Μου λέει θα κάνεις τον Ερμή και θα προχωράς μπροστά και χωρίς να τον ρωτήσω λέω πάμε ένα… και μου λέει τι είναι αυτό που κάνεις. Εγώ είχα την τάση να αυτοσχεδιάζω και άρχισα να το αναπτύσσω και ο Σακελλάριος το βρήκε πάρα πολύ καλό” ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην μεγάλη κατηφόρα

“Ο τζόγος, κατά τη δική μου την άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδιά λέμε «αυτό είναι δικό μου». Όταν παίζαμε παιδάκια θέλαμε να κερδίσουμε τους βόλους των άλλων, να κερδίσουμε τα δίφραγκα. Που ξέραμε εμείς από τον τζόγο;” ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Και συνέχισε: “Ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη. Άμα μπλέξεις, είναι ένας ο εθισμός, ο οποίος είναι καταστροφικός οπωσδήποτε. Όποιος τζογάρει χάνει”. “Θα είχα κάθε λόγο να εξαφανίσω αυτόν τον εθισμό μου και να μην το γράψω στο βιβλίο μου. Έγραψα για τον εθισμό μου με τον τζόγο, μόνο και μόνο για να δείξω πόσο καταστροφικός είναι. Όπως θα μιλούσα και για τα ναρκωτικά θα μιλούσα και γι’ αυτό” κατέληξε ο σπουδαίος ηθοποιός.

Για την Έλενα Ναθαναήλ και τον έρωτα

Μίλησε επίσης και για τη σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ και γενικά για τον έρωτα και τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή του. Η σχέση με την Έλενα Ναθαναήλ μαθεύτηκε, μόνο επειδή εκείνη μίλησε σε μια συνέντευξή της το 1969 για τον δεσμό τους. Πάντα ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήθελε να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. “Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα” τόνισε.

“Ειλικρινά μπορώ να πω πως ο έρωτας δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στη ζωή μου. Η ανάγκη της ελευθερίας, κατά κάποιο τρόπο ο φόβος, και όλα αυτά τα κόμπλεξ δεν με καθόρισαν πάνω σε αυτό το θέμα. Πέρασα πολύ ελαφρά από αυτή την ιστορία” τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου. “Η σχέση μου με τα παιδιά μου είναι πάρα πολύ καλή. Και με τον γιο μου και με την κόρη μου είμαστε φιλαράκια” συμπλήρωσε.

Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα ξανά μαζί – Μάρω Κοντού: Είναι ο κινηματογραφικός μου σύζυγος

Παρέμβαση στην εκπομπή για να μιλήσει για τον κορυφαίο ηθοποιό έκανε η “κινηματογραφική σύζυγός” του, Μάρω Κοντού.

Αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, η Μάρω Κοντού τόνισε πως “η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» είναι μία φανταστική ταινία, πρώτον γιατί είχαμε σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Γιώργο Τζαβέλλα, και δεύτερον γιατί η ερμηνεία του Γιώργου Κωνσταντίνου σε αυτή την ταινία είναι σπουδαία. Ο Γιώργος ήταν τότε 27 ετών και έκανε ένα ρολίστα 45άρη. Υπέροχη ερμηνεία”. Και συνέχισε: “Εκεί γνωριστήκαμε πιο ουσιαστικά. Σε αυτή την ταινία επικοινωνήσαμε τόσο ουσιαστικά, εσωτερικά. Και ο Γιώργος και ο Τζαβέλλας ήταν δύο άνθρωποι που με ενέπνευσαν σε αυτή την ταινία. Την αγάπησα αυτή την ταινία, την ένιωσα, την έζησα σαν πραγματικότητα”. “Ο Γιώργος είναι ο κινηματογραφικός μου σύζυγος” τόνισε. “Έχουμε κρατήσει ωραία φιλία. Μπορεί να μη βλεπόμαστε πάρα πολύ συχνά, αλλά με ένα τηλεφώνημα νιώθω σαν να ήταν την άλλη μέρα από την ταινία”, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ