Τζορτζ Κλούνεϊ: Πώς τα γλυπτά του Παρθενώνα τον έκαναν να ερωτευτεί την Αμάλ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν θα στείλει σίγουρα στον Μπόρις Τζόνσον χριστουγεννιάτικη κάρτα, αλλά μπορεί να στείλει ένα ευχαριστήριο σημείωμα μαζί με μια χτένα, δήλωσε στο Observer ο δημοφιλής ηθοποιός.

Ο σταρ και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ αναγνώρισε ότι οφείλει μέρος της τρέχουσας οικογενειακής του ευτυχίας αλλά και επαγγελματικής ικανοποίησης σε μια παράξενη συνάντηση που είχε με τον Τζόνσον στις αρχές του 2014, ενώ ο Κλούνεϊ τότε φλέρταρε κρυφά με την μελλοντική του σύζυγο, την Αμάλ.

“Ο Τζόνσον”, λέει στον Observer, “κυριολεκτικά με συνέκρινε με τον Χίτλερ”. Το περιστατικό, το οποίο κέρδισε την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης εκείνη την εποχή, επικεντρώθηκε στη στάση του Κλούνεϊ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που αφαιρέθηκαν με εντολή του Λόρδου Έλγιν, από την Ελλάδα.

Ο ηθοποιός βρισκόταν στη Βρετανία για να προωθήσει την ταινία The Monuments Men, την οποία σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε – μια ιστορία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τις προσπάθειες προστασίας των πολιτιστικών έργων τέχνης από λεηλασίες και ζημιές των Ναζί, η οποία προκάλεσε συζήτηση για την επί μακρόν αμφισβητούμενη ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών.

Ο Κλούνεϊ υποστήριξε ότι θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα και ο Τζόνσον, τότε δήμαρχος του Λονδίνου, απάντησε με την ατάκα που προσέβαλε τον ηθοποιό. «Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του George Clooney», είπε στην Telegraph, υποδηλώνοντας ότι ο ηθοποιός δεν γνώριζε ότι ο Hermann Göring είχε επίσης σχεδιάσει να επαναπατρίσει τα αντικείμενα μέσα στο μουσείο του Λονδίνου. «Αυτός ο Clooney υποστηρίζει ουσιαστικά τίποτα λιγότερο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου», κατέληξε ο Τζόνσον.

Μιλώντας στο περιοδικό Observer, ο Clooney γέλασε καθώς θυμήθηκε το περιστατικό.

«Ήταν υπέροχο για μένα!» σχολίασε.

«Η Amal και εγώ βγαίναμε ραντεβού κρυφά τότε. Κανείς δεν ήξερε. Υπήρξε όλη αυτή η αναταραχή σχετικά με αυτό που είχα πει. Και συνάντησα την Αμάλ για δείπνο εκείνο το βράδυ” πρόσθεσε. Η Αλαμουντίν, τότε, είχε προσληφθεί ως δικηγόρος για να υποστηρίξει την ελληνική υπόθεση για την επιστροφή των Γλυπτών και έτσι κατάφερε να ενημερώσει τον Κλούνεϊ σε βάθος. Οι συζητήσεις τους έφτιαξαν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους και διαμόρφωσαν επίσης το διεθνές έργο εκστρατείας που κάνουν τώρα μαζί.

«Θα του στείλω ένα σημείωμα. Ένα ευχαριστώ. Και μια χτένα» ανέφερε ο Clooney.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ