Η δήλωση της Χρυσούλας Διαβάτη για τη Μελίνα Μερκούρη που θα συζητηθεί

Αίσθηση προκαλούν οι νέες δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη, η οποία έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Down Town.

Η δημοφιλής ηθοποιός μιλώντας για τους μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, αναφέρθηκε και στη Μελίνα Μερκούρη.

Όπως δήλωσε, από το σπίτι της είχαν περάσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής, αλλά όχι η Μελίνα Μερκούρη γιατί, όπως είπε πάντα επέλεγε ποιοι θα μπουν στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το αν την είχαν επισκεφθεί στο σπίτι της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και η Μελίνα Μερκούρη, η ηθοποιός απάντησε:

«Όχι, στο σπίτι μου πάντα επέλεγα ποιοι θα μπουν. Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτριά του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; Γιατί το δικό μου επάγγελμα μπορούν να το κάνουν όλοι;… Ήταν μια ωραία γυναίκα, εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Τη χάζευες. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία».

“Δεν την έχει κρίνει ήδη η ιστορία, αφού σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, μιλάμε ακόμα για εκείνη;”, τη ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Ποιοι μιλάμε; Εσείς μιλάτε. Γιατί δεν μιλάτε για την Κατίνα Παξινού; Γιατί δεν μιλάτε για τη Βάσω Μανωλίδου, που δεν πέρασε μεγαλύτερη ηθοποιός από την Ελλάδα; Για να μην πω παγκοσμίως. Μη με διαολίζετε τώρα. Τότε υπήρχε στο θέατρο ένα κοινό μορφωμένο και έξυπνο. Δεν ήταν ηλίθιο το κοινό», απάντησε η Χρυσούλα Διαβάτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ