32 χρόνια χωρίς τον Lennon

32 χρόνια χωρίς τον Lennon

Εκείνο το παγωμένο βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα, ο John Lennon. To μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει ένα αυτόγραφο σε εκείνον που παρουσιάστηκε ως θαυμαστής του, στον Mark David Chapman.Μόλις γύρισε την πλάτη, τον βρήκαν 5 σφαίρες!

Η δολοφονία έγινε έξω από το κτίριο “Ντακότα”. Εκεί ήταν το σπίτι του! Τον αναπάντεχο θάνατό του θρήνησαν εκατομμύρια θαυμαστές του σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Και όλα αυτά, γιατί ο Lennon δεν ήταν ένας απλός ερμηνευτής, ήταν ένας μύθος, που άφησε τεράστια  μουσική κληρονομιά. 

Η πορεία του με τους Beatles αλλά και η σόλο καριέρα του έχουν να επιδείξουν μοναδικά τραγούδια.

Η ζωή του είχε απ΄όλα: εκατομμύρια θαυμαστές, επιτυχία, φήμη, πλούτο, δόξα, παράσημα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, πρωτιές, καινοτομίες, κόντρες, ίντριγκες, μυστικά και έναν μεγάλο έρωτα με τη Υοκο Οno.

Ο Lennon ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, πότε γλυκός, πότε εριστικός και πότε αλλαζόνας! Ποιος δεν θυμάται την περίφημη ατάκα του, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων; Είχε πει σε συνέντευξή του: ” Oι Beatles είναι πιο γνωστοί ακόμα και από τον Ιησού”.

Όταν οι Beatles διαλύθηκαν, οι θαυμαστές τους έπεσαν σε κατάθλιψη ενώ ο Τύπος τους είχε πρώτο θέμα! Η Beatlemania δεν είχε πια αντικείμενο!

Πέρα από τις μουσικές του ανησυχίες, ο Lennon ήταν και ακτιβιστής, ενώ μαζί  με τη Yoko έδωσαν  μεγάλο αγώνα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Bιετνάμ. Τότε έγραψε και το περίφημο ” Give peace a chance”.

Η ζωή του John Lennon δεν χωράει σε λίγες γραμμές. Το ίδιο και η φιλοσοφία του. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε φανατικούς θαυμαστές αλλά και πολλούς εχθρούς. Σε όποια και από τις δύο πλευρές, όμως, και να ήταν κάποιος, αναγνώριζε την αξία του.

Θυμηθείτε τον στο “Ιmagine”, ένα από τα τραγούδια που τον σημάδεψαν

Το όνομα του John Lennon πουλάει ακόμα. Άλλωστε η Yoko Ono, που αποδεικνύεται δαιμόνια επιχειρηματίας, φροντίζει να υπενθυμίζει στο κοινό του ότι το όνομά του είναι στα χέρια της!

 

Πηγή βίντεο 1: The Beatle Mirco 

Πηγή βίντεο 2: alesebariver

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ