• ΒΙΝΤΕΟ-Δύο βραβεία για την ελληνική «Μiss Violence»

  4:25 μμ, Σαββατο 07 Σεπ 2013 4:25 μμ, Σαββατο 07 Σεπ 2013

  ΒΙΝΤΕΟ-Δύο βραβεία για την ελληνική «Μiss Violence»

  Δύο παράλληλα βραβεία απέσπασε η ταινία «Μiss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

  Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα βραβεία «Arca Cinema Giovani» καλύτερης ταινίας για την 70η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας καθώς και το βραβείο «Fedeora».

  Η «Miss Violence» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και μια βράβευσή της από την κριτική επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, δεν φαντάζει καθόλου απίθανη.

  Το βραβείο «Arca Cinema Giovani», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του Φεστιβάλ, απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρόνια ενώ η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία. Πήρε το όνομά του από την εταιρεία που το θεσμοθέτησε, την Arca - Enel.

  Το σκεπτικό της βράβευσης βασίστηκε στο γεγονός ότι η ταινία «Μiss Violence» «αποτελεί μία διαφωτιστική ανάλυση σχετικά με τη βία και τη σχέση της με την εξουσία, που επιτυγχάνεται μέσω μίας αυστηρής σκηνοθεσίας και αφήγησης. Μία σχολαστική και απόλυτα ελεγχόμενη σκηνοθεσία, μας οδηγεί μέσα από μια σιωπηλή τραγωδία στη σταδιακή αποκάλυψή της».

  Δείτε το τρέιλερ:

  Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία

  Το δεύτερο βραβείο, «Fedeora», για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες, και τα μέλη της περιλαμβάνουν επαγγελματίες κριτικούς ταινιών από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

  Η «Miss Violence», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

  Επόμενος σταθμός το Τορόντο

  Παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο, που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας. Δέκα ταινίες πρόσφατης ελληνικής παραγωγής θα προβληθούν, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές.

  Πηγή: naftemporiki.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα