INXS:Ένα τέλος που άργησε 15 χρόνια

INXS:Ένα τέλος που άργησε 15 χρόνια

Όλα ξεκίνησαν στο Περθ της Αυστραλίας, πριν από 35 χρόνια. Τότε που τα αδέρφια Farriss, ο Garry Gary Beers, o Kirk Pengilly παρέα με έναν «πολύ όμορφο, πραγματικό γυναικομαγνήτη», τον Michael Hutchence, δημιουργούν τους INXS.

Αρχές του ’80, κυκλοφορούν το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ. Άλμπουμ που για να καταφέρουν να το ολοκληρώσουν, έπρεπε να ηχογραφούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί δεν τους έβγαινε το μπάτζετ. Παρότι πούλησε 35.000 αντίτυπα, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να πιάσει το νούμερο αυτό. Σχεδόν ανά ενάμιση χρόνο κυκλοφορούσαν νέο άλμπουμ, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να κάνουν την μεγάλη εμπορική επιτυχία. Μέχρι το 1987, που κυκλοφορούν το Kick.

Το άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα ως σήμερα, σάρωσε στα charts, και αποτέλεσε τη σημαντικότερη, δισκογραφικά, στιγμή της μπάντας. Τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ δεν ήταν το ίδιο καλά, τουλάχιστον όχι όσο το Kick. Αρχές του ’90, το τότε ειδύλλιο του Hutchence με την Kylie Minogue, θα φέρει τον frontman αλλά και τη μπάντα στα φώτα της δημοσιότητας. Τα άλμπουμ μετά το Kick δεν πήγαν καλά ούτε εμπορικά, τουλάχιστον όσο θα περίμενε τόσο η μπάντα όσο και οι δισκογραφική τους εταιρεία.

Το ’93 αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλλειμα από τις ηχογραφήσεις και τα live, ενώ ταυτόχρονα ο Hutchence είχε ενταχθεί πλήρως στο lifestyle τρόπο ζωής, όντας ηθοποιός και μοντέλο παράλληλα. Μετά από 4 χρόνια απουσίας, το 1997, βγάζουν νέο άλμπουμ, δημιουργώντας προσδοκίες πως θα καταφέρουν να κάνουν κάτι καλύτερο από το Kick.

Στις 22 Νοεμβρίου όμως, εκείνης της χρονιάς, ο Hutchence θα βρεθεί απαγχονισμένος. Η πίεση των χώρων στους οποίους είχε ενταχθεί, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η κατάθλιψη ήταν τα αίτια της αυτοκτονίας του. Ήταν ακριβώς και η μέρα που οι INXS αυτοκτόνησαν μαζί του.

Θα περάσει καιρός μέχρι να συνέλθουν και να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια, έστω σπασμωδική, κίνηση για να δείξουν πως το ξεπέρασαν. Οι κινήσεις ωστόσο αποδείκνυαν το αναμενόμενο. Πως τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, όσο και οι θαυμαστές της, ποτέ δεν ξεπέρασαν της 22η Νοεμβρίου του 1997.

Μέσα από διαγωνισμούς, μέσα από οντισιόν, πέρασαν πολλοί από τη  στοιχειωμένη θέση του Hutchence. Κανείς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει. Κανείς δεν ήθελε να τον ξεπεράσει. Η μπάντα θα κυκλοφορήσει άλλα δύο άλμπουμ αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

Κάπως έτσι, μετά από τρεισήμισι δεκαετίες, τα μέλη των INXS αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή τη μουσική ιστορία. Ίσως ένα τέλος που θα έπρεπε να έχουν βάλει πριν από 15 χρόνια.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, μία από τις πιο μεγάλες μπάντες που έβγαλε η Αυστραλία, ανήκει στο πάνθεον της ιστορίας πια. Μίας ιστορίας που το πρόσωπο της και η φωνή της, χάθηκαν εκείνο το βράδυ του Νοέμβρη.

ΠΗΓΗ:poprocknews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ