“Ζήτησε εκεχειρία ο Νετανιάχου”

“Ζήτησε εκεχειρία ο Νετανιάχου”

 

Εναπόκειται στο Ισραήλ να σταματήσει τη βία στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

“Δεν ζητήσαμε εμείς εκεχειρία”, σημείωσε ο Μεσάαλ, προσθέτοντας ότι “εμείς δεν θέλουμε την κλιμάκωση”.

Ο Μεσάαλ δήλωσε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την εκεχειρία. “Αυτός που άρχισε τον πόλεμο πρέπει και να τον τελειώσει”, επέμεινε, παραδεχόμενος ότι η δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του ηγέτη του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι ήταν ένα “επώδυνο πλήγμα”, αλλά, όπως σημείωσε, το ηθικό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είναι “ακμαίο”.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μεσάαλ υπογράμμισε ότι τα παλαιστινιακά όπλα αιφνιδίασαν το Ισραήλ, το οποίο δεν κατάφερε να επιτύχει τους σκοπούς του στη Γάζα. “Τα όπλα της αντίστασης έπιασαν τον εχθρό στον ύπνο”, είπε.

Οι Παλαιστίνοι πρέπει να δώσουν ένα τέλος στον διχασμό τους, σημείωσε επίσης ο Μεσάαλ και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα διαπιστώσει ότι έκανε “λάθος” αν εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση.

Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να ενωθούν έχοντας ένα μοναδικό όραμα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον διχασμό ανάμεσα στη Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα και την Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική Όχθη.

Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς κάλεσε επίσης τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να “εκθέσουν τα εγκλήματα” του Ισραήλ στη Γάζα, ιδιαίτερα αυτά που, όπως είπε, διαπράχθηκαν κατά των παιδιών και των αμάχων.

Ο Μεσάαλ ζήτησε τέλος την υποστήριξη της Αιγύπτου, η οποία συνορεύει με τη Γάζα και το Ισραήλ.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ