Υποβρύχιο Titan: Πώς… σώθηκαν την τελευταία στιγμή 5 υποψήφιοι επιβάτες

Την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι γλίτωσαν την ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο Titan.

Υποβρύχιο Titan: Δέχθηκε πίεση ίση με το βάρος του Πύργου του Άιφελ – Δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τίποτα οι επιβάτες

Ο πρώτος που αρνήθηκε να ταξιδέψει ήταν ο δύτης Κρις Μπράουν στενός φίλος του 68χρονου δισεκατομμυριούχου, Χάμις Χάρντινγκ, που έχασε την ζωή του στο υποβρύχιο. Όπως ανέφερε ο Κρις Μπράουν είχε πιει μερικές μπύρες στη διάρκεια διακοπών με τον Χάμις Χάρντινγκ όταν αποφάσισαν μαζί να γραφτούν για το ταξίδι. Έδωσε 80.000 δολάρια αλλά όταν είδε το υποβρύχιο αρνήθηκε να επιβιβαστεί γιατί θεώρησε ότι είχε πολύ πρόχειρη κατασκευή.

Υποβρύχιο Titan: Η οικογένεια του Πακιστανοβρετανού επιχειρηματία και του γιου του ανακοίνωσε «με μεγάλο πόνο» τον θάνατό τους

Στη συνέχεια όταν είδε ότι χρησιμοποιούσαν χειριστήρια από βιντεο-παιχνίδια για να κινούν το υποβρύχιο και ζήτησε από την εταιρεία να του επιστρέψει την προκαταβολή. «Τελικά τους έστειλα email και τους είπα: Δεν μπορώ πλέον να πάω σε αυτό το πράγμα. Ζήτησα να μου επιστρέψουν στην προκαταβολή αφού δεν ήμουν πεπεισμένος», είπε ο Κρις Μπράουν.

Ο χρηματιστής, Τζέι Μπλουμ και ο γιος του αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο ταξίδι. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Στόκτον Ρας τους πρότεινε έκπτωση μία έκπτωση 100.000 δολαρίων για το εισιτήριο, που στοίχιζε 250.000 δολάρια.

Υποβρύχιο Titan: Έτσι διαλύθηκε το μοιραίο υποβρύχιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επιχειρηματίας, Ντέβιντ Κονκάνον είχε προγραμματίσει να επιβιβαστεί στο μοιραίο υποβρύχιο. Την τελευταία στιγμή, όμως, το ακύρωσε καθώς είχε μία έκτακτη συνάντηση για δουλειά.

Ο ειδικός στα ναυάγια, Ρόμπερτ Μέιστερ είχε επίσης προκληθεί από την εταιρεία για να ταξιδέψει στο κουφάρι του Τιτανικού. «Χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό από τα ράφια για να λειτουργήσουν το εσωτερικό και ειλικρινά μιλάμε για ένα περιβάλλον που απαιτεί στιβαρό εξοπλισμό που έχει πιστοποιήσεις και προσόντα που έχουν καθιερωθεί από διαφορετικούς φορείς για υποβρύχια», είπε ο Ρόμπερτ Μέιστερ.

Και συνέχισε: «Τίποτα από τον εξοπλισμό που είδα μέσα στο υποβρύχιο δεν ήταν σε αυτό (σ.σ. το επίπεδο), έτσι απλά επέλεξα να μην πάω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ