Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Έχουμε ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία στρατηγική συμμαχία εναντίον του Ιράν

Μία από τις συστοιχίες του συστήματος αεράμυνας Arrow 3 που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων  επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Είπε ότι το Ισραήλ βίωσε «μία από τις πιο δραματικές νύχτες» και η επίθεση είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια συμμαχία κατά του Ιράν.

LIVE – Φόβοι για σύρραξη στην Μέση Ανατολή: «Ναι» της ισραηλινής κυβέρνησης σε αντίποινα κατά του Ιράν – Το παρασκήνιο στο πολεμικό συμβούλιο

«Χθες το βράδυ το Ισραήλ έζησε μια από τις πιο δραματικές νύχτες που έχουμε βιώσει ποτέ. Εκατοντάδες πύραυλοι διαφόρων τύπων εκτοξεύτηκαν κατά του κράτους του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, ο καθένας με εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ που επιθεώρησε το στην τοποθεσία Arrow 3, μαζί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Τζακ Λιου.

«Η συνεχής προετοιμασία που κάναμε μαζί με τους Αμερικανούς εταίρους μας έφερε τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή και ισχυρή συμμαχία, με συντονισμό και συγχρονισμό μεταξύ των αμυντικών κατεστημένων του κράτους του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των εταίρων μας. Το αποτέλεσμα είναι ο πλήρης περιορισμός των απειλών, εκτός από ένα πολύ, πολύ μικρό περιθώριο. Και θέλω να πω από αυτή την άποψη, μπράβο στο αμυντικό κατεστημένο, μπράβο στις IDF και μπράβο στους εταίρους μας», τόνισε ο Γιόαβ Γκάλαντ.

Ισραήλ: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την κατάρριψη των drones από μαχητικά

Και συνέχισε: «Έχουμε μια ευκαιρία εδώ να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συμμαχία ενάντια σε αυτή τη σοβαρή απειλή από το Ιράν, το οποίο απειλεί να τοποθετήσει πυρηνικά εκρηκτικά στις κεφαλές αυτών των πυραύλων. Αυτό το πράγμα θα μπορούσε να είναι μια πολύ σοβαρή απειλή. Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους στέκονται πλάι-πλάι για να αμυνθούν απέναντι σε αυτή την απειλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ