“Χιονοστιβάδα” καταγγελιών από ακτιβιστές για νοθεία στις ρωσικές εκλογές – Αποκαλυπτικά τα ΒΙΝΤΕΟ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

«Χιονοστιβάδα» καταγγελιών από ακτιβιστές και ΜΚΟ στη Ρωσία για νοθεία και παρατυπίες στα εκλογικά κέντρα στο πλαίσιο των Προεδρικών εκλογών που αναδεικνύουν απόλυτο θριαμβευτή τον Βλάντιμιρ Πούτιν.Πολλά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που δείχνουν ξεκάθαρα τις παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία.Πολίτες κρατούν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια στα χέρια τους, άλλοι ψηφίζουν πάνω από μία φορά, ενώ εκλογικοί αντιπρόσωποι, όταν δεν τους βλέπει κανείς ρίχνουν ψηφοδέλτια στις κάλπες… υπολογίζοντας χωρίς τις κάμερες ασφαλείας.Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, του σφοδρότερου εχθρού του Προέδρου Πούτιν, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έστειλε 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

O ίδιος ο Ναβάλνι ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο το οποίο δείχνει να ρίχνονται επιπλέον φάκελοι με ψηφοδέλτια στην κάλπη σε ένα εκλογικό κέντρο στην ρωσική Άπω Ανατολή. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει σχετικώς.

Ο Ιβάν Ζντανόφ, ένας συνεργάτης του Ναβάλνι, είπε ότι πολλοί ψηφοφόροι μεταφέρονταν στα εκλογικά τμήματα με πούλμαν από τους εργοδότες τους. Εξάλλου, κάποιοι δημοσιογράφοι του Reuters που έκαναν ρεπορτάζ σε εκλογικά τμήματα ανά την Ρωσία μίλησαν με πολλούς ψηφοφόρους, οι οποίοι είπαν ότι είχαν λάβει οδηγίες από τους εργοδότες τους ή τους καθηγητές τους για το τί θα ψηφίσουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο μέχρι και για εκπτωτικά κουπόνια που διανέμονταν σε Ρώσους που πήγαν να ψηφίσουν.

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ