Βρετανία: Θύελλα αντιδράσεων για τον θάνατο 2χρονου παιδιού από ασιτία – Βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Βρετανία ο θάνατος ενός 2χρονου αγοριού από ασιτία. Το παιδί εντοπίστηκε κουλουριασμένο δίπλα στον νεκρό πατέρα του, ο οποίος έχασε την ζωή του από έμφραγμα.

Το παιδί εντοπίστηκε στις 9 Ιανουαρίου δίπλα στον 60χρονο πατέρα του, Κένεθ Μπάτερσμπι στο σπίτι τους στο Λινκολνσάιρ. Η τελευταία φορά που τους είδαν ζωντανούς ήταν 14μέρες νωρίτερα. Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε το τοπικό συμβούλιο του Λινκολνσάιρ ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση του θανάτου του παιδιού. Η οικογένεια ήταν χαρακτηρισμένη ως «ευάλωτη» από τις κοινωνικές υπηρεσίες και δεχόταν επίσκεψη από κοινωνική λειτουργό τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Ο πατέρας του παιδιού ήταν άνεργος και είχε καρδιολογικά προβλήματα. Τις σορούς βρήκε η αστυνομία και η κοινωνική λειτουργός η οποία είχε επισκεφθεί το σπίτι άλλες δύο φορές στις αρχές Ιανουαρίου και δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον 60χρονο και τον γιο του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση.

Η Χέδερ Σάντι, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών του Λινκολνσάιρ δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό περιστατικό και υποστηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διεξάγουμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με συνεργαζόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή».

Τι λένε οι γείτονες

Οι γείτονες του 60χρονου αναφέρουν ότι άκουσαν το 2χρονο αγοράκι να φωνάζει τον πατέρα του την Πρωτοχρονιά. Μία γυναίκα που διαμένει στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών είπε στην αστυνομία πώς πιστεύει ότι άκουσε τον Κένεθ Μπάτερσμπι να φωνάζει στον σκύλο του την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η σπιτονοικοκυρά του ακινήτου, Μαρία Κλίφτον Πλέις, είπε στην MailOnline: «Μία από τους ενοίκους που ζούσε πάνω από τον Κένι μας ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι άκουσε τον Μπρόνσον να φωνάζει για τον πατέρα του νωρίς την Πρωτοχρονιά. Είπε ότι άκουσε το αγοράκι να λέει επανειλημμένα «μπαμπά» σαν να προσπαθούσε να τον ξυπνήσει. Αυτό ήταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα».

«Υπήρξαν επίσης χτυπήματα από κατσαρόλες και τηγάνια στην κουζίνα την ίδια ώρα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να ήταν ο σκύλος Skylar που ψαχούλευε για φαγητό. Η ένοικος δεν άκουσε τίποτα μετά από αυτό», ανέφερε η γυναίκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ