Βρετανία-Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας

Βρετανία-Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας

 

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Βρετανία παραιτήθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού απέρριψε τις καταγγελίες πως συμπεριφέρθηκε με «ανάρμοστο» τρόπο μαζί με άλλους ιερωμένους.

«Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε πλέον ότι η παραίτησή μου θα ισχύσει από σήμερα, 25η Φεβρουαρίου 2013», ανέφερε ο Καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιεν, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος στο κογκλάβιο που θα αναδείξει τον επόμενο πάπα, σε μια γραπτή δήλωσή του.

Ο Ο’ Μπράιεν, γνωστός για τις ειλικρινείς απόψεις που εκφέρει για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, είχε καταγγελθεί στο Βατικανό σχετικά με τις κατηγορίες ότι συμπεριφερόταν με ανάρμοστο τρόπο επί 30 χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Observer.

Ο Ο’ Μπράιεν, αρχιεπίσκοπος του Σεντ Άντριους και του Εδιμβούργου, απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο πάπας Βενέδικτος αποδέχθηκε την παραίτησή του. Στην ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος επιβεβαιώνει ότι «δεν θα τους συνοδεύσω (σ.σ. τους άλλους καρδινάλιους) για αυτό το κογκλάβιο».

Εξήγησε πως «δεν θα ευχόμουν η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Ρώμη να επικεντρωθεί σε εμένα -αλλά μάλλον στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και στον διάδοχό του».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.