Βρετανία: Η Κυβέρνηση διόρθωσε την πρόκληση με το όνομα των κατεχομένων στη φόρμα PLF

Η βρετανική κυβέρνηση προέβη σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσδιορίζονταν τα κατεχόμενα στην Κύπρο στη Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη (PLF) που απαιτείται να έχουν συμπληρώνει οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο για λόγους ιχνηλάτησης του κορονοϊού.

Η λίστα με τις χώρες προέλευσης των επισκεπτών στη σχετική ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης περιλάμβανε τον όρο «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου», ατόπημα που υπέπεσε στην αντίληψη φορέων της παροικίας και της φιλοκύπριας Συντηρητικής βουλευτού βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς.

Η κα Βίλιερς υπέβαλε άμεσα αίτημα προς την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αναφορά «και να αντικατασταθεί με τον όρο βόρειο τμήμα της Κύπρου, ώστε να συνάδει με τη μακρόχρονη πολιτική διαδοχικών βρετανικών κυβερνήσεων επί της Κύπρου».

Όπως επιβεβαίωσε σε απάντηση στην κα Βίλιερς ο Υφυπουργός Εσωτερικών Κέβιν Φόστερ, η φόρμα PLF έχει τροποποιηθεί διασφαλίζοντας ότι πλέον αντανακλά την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης αναφορικά με το όνομα που χρησιμοποιείται για το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Από τις 6 Μαρτίου η σχετική επιλογή αναφέρει πλέον «Κύπρος, βόρεια».

Την ευγνωμοσύνη της για αυτή την άμεση παρέμβαση προς την Τερέζα Βίλιερς εξέφρασε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, που επισήμανε την πολυετή αφοσίωση και συνεχιζόμενη στήριξη της βουλευτού για μία ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

Όπως σημείωσε η Ομοσπονδία, οι παραστάσεις της προς την κυβέρνηση αναφορικά με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών επέφερε «ουσιαστική και γρήγορη διαφορά» για τους Κύπριους της Βρετανίας και την Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ