Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα ξέσπασε σε λυγμούς ενώ μιλούσε για την πείνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε κλάματα καθώς υποσχέθηκε να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα πείνας στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη (10/11).

«Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε, προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο Λούλα δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι η πείνα θα επέστρεφε στη Βραζιλία».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι η πείνα θα επέστρεφε σε αυτή τη χώρα, ποτέ», είπε ο Λούλα, ο οποίος μείωσε την πείνα και την ακραία φτώχεια με τη βοήθεια της έκρηξης των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2003-2010.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα «στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους» αντί να εξετάζει το ΑΕΠ, την οικονομία ή τη μακροοικονομία.

Στη Βραζιλία, ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και οι επιπτώσεις από την πανδημία ώθησαν την επισιτιστική ανασφάλεια σε επίπεδα σχεδόν πρωτόγνωρα πριν από μια δεκαετία, με έναν στους τρεις Βραζιλιάνους να λέει ότι δυσκολεύεται να ταΐσει την οικογένεια του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ