Βραβευμένη αισθητικός κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας – Είπε στους πελάτες της ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο Πούτιν

Μια αισθητικός με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας είπε στους πελάτες της, στο ινστιτούτο ομορφιάς που διατηρεί στο Λονδίνο, ότι δεν έχει “κανένα ενδιαφέρον” για την πολιτική και πως δεν ξέρει καν ποιος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η 29χρονη Vanya Gaberova, διατηρεί ένα ινστιτούτο ομορφιάς στο δυτικό Λονδίνο με την ονομασία Pretty Woman και ζει μαζί με τον σύντροφό της και διακοσμητή, σε ένα διαμέρισμα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι ανάμεσα στους πέντε Βούλγαρους που ζουν στο Λονδίνο και κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας.

Η Gaberova ειδικεύεται στις “Ρωσικές βλεφαρίδες mega-volume” και έχει κερδίσει πολλά βραβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βουλγαρία, αλλά και στη Ρωσία.

Το Pretty Woman άνοιξε το 2019 και έχει εξαιρετικές κριτικές στην Google, συμπεριλαμβανομένων κριτικών ότι είναι ένα από τα καλύτερα σαλόνια στο Λονδίνο.

Οι τακτικοί πελάτες της, ισχυρίστηκαν ότι η Gabrevoa απέφευγε πάντα να μιλάει για πολιτικά θέματα, στο δημοφιλές ινστιτούτο ομορφιάς που βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στο Acton.

«Οι γυναίκες συζητούν για διάφορα όταν επισκέπτονται τα ινστιτούτα ομορφιάς. Συνήθως για όσα βλέπουν στην τηλεόραση και άλλες φορές για πιο σοβαρά θέματα», δήλωσε η 26χρονη Maya Parmar στην MailOnline.«Νόμιζα ότι η Vanya ήταν Ρωσίδα και άρχισα να της μιλάω για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αν την έχει επηρεάσει. Μου είπε ότι ήταν από τη Βουλγαρία, αλλά δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική και δεν ήξερε καν ποιος είναι ο ηγέτης της Ρωσίας. Όταν της είπα ότι είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σήκωσε τους ώμους της και είπε: “Ποιος; Δεν ξέρω τίποτα για αυτόν. Ξέρω μόνο για την ομορφιά”».

Η κυρία Parmar  πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ήθελε να μιλάει για τίποτα σοβαρό. Μερικές φορές συζητούσαμε για την πολιτική της Βρετανίας και έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα ούτε για αυτό. Είναι το τελευταίο άτομο στον κόσμο που θα νόμιζες ότι θα είναι κατάσκοπος».

Πελάτες και γειτονικές επιχειρήσεις αποκάλυψαν ότι δεν έχουν δει τη Gabrevoa τους τελευταίους πέντε έως έξι μήνες. Το ινστιτούτο ομορφιάς, το οποίο παρέμεινε κλειστό την Παρασκευή, λειτουργούσε κυρίως από το προσωπικό της, που αποτελούνταν από πέντε άτομα, με τη Gabrevoa να το επισκέπτεται συχνά για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του.

Η Gaberova είναι ανάμεσα στους πέντε Βούλγαρους υπηκόους που κατηγορούνται για “συνωμοσία για τη συλλογή πληροφοριών που προορίζονται να είναι άμεσα ή έμμεσα χρήσιμες σε εχθρό για σκοπό που βλάπτει την ασφάλεια και το συμφέρον του κράτους” στο διάστημα μεταξύ 30 Αυγούστου 2020 έως 8 Φεβρουαρίου 2023.

Οι Gaberova, Orlin Roussev, 45 ετών, Bizer Dzhambazov, 41 ετών, Katrin Ivanova, 31 ετών και Ivan Stoyanov, 31 ετών, θα εμφανιστούν στο δικαστήριο του Westminster Magistrates στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε, την Πέμπτη, η Υπηρεσία Δημόσιων Κατηγοριών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εργάζονταν σε ένα επιχειρησιακό κέντρο κατασκοπείας και ότι η εργασία αυτή περιλάμβανε παρακολούθηση στόχων, συλλέγοντας και μεταβιβάζοντας πληροφορίες στο ρωσικό κράτος.

Οι πέντε Βούλγαροι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο βάσει του βρετανικού νόμου, μετά από εφόδους σε ακίνητα στο Λονδίνο και στο Γκρέιτ Γιάρμουθ του Νόρφολκ. Η MI5 φέρεται να έδωσε τις πληροφορίες στη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο Roussev, ο οποίος έχει ιστορικό επιχειρηματικών συναλλαγών στη Ρωσία, φέρεται να διηύθυνε την ομάδα από ένα πανδοχείο στο Νόρφολκ, ενεργώντας ως μεσάζων για εκείνους που συγκέντρωναν πληροφορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ