Βουλγαρία: Συνελήφθη καταδικασμένος για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Συνελήφθη στη Βουλγαρία καταδικασμένος για τρομοκρατία στο Βέλγιο, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης, που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες και η συνοριοφυλακή, όπως ανακοίνωσε η βουλγαρική εισαγγελία.

Σύμφωνα με το κείμενο, καταζητείτο «σε σχέση με ποινή είκοσι ετών κάθειρξης για τρομοκρατία που του είχε επιβληθεί από δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας», καθώς και μια δεύτερη ποινή κάθειρξης εννέα ετών και πέντε μηνών που του είχε επιβληθεί από τη δικαιοσύνη της Τουρκίας.

Ο άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη, καθώς εισερχόταν στη Βουλγαρία μέσω των συνόρων με την Τουρκία.

Βουλγαρία Λασίρι
Ο Γιασίν Λασίρι

Η εισαγγελία απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον Γιασίν Λασίρι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του “εγκεφάλου” του μακελειού στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα επιβεβαίωσε πως πράγματι πρόκειται για τον Λασίρι.

Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής βελγικής εισαγγελίας διαβεβαίωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ετοιμάζεται αίτημα έκδοσης. «Συνελήφθη πρόσωπο που θα ζητήσουμε να εκδοθεί», είπε.

Ο Γιασίν Λασίρι καταδικάστηκε ερήμην το 2015 να εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών από δικαστήριο των Βρυξελλών στο πλαίσιο δίκης που αφορούσε δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Βουλγαρία Λασίρι Βέλγιο
Ο Γιασίν Λασίρι

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Λασίρι έχει μαροκινή υπηκοότητα. Η βελγική εθνικότητα του αφαιρέθηκε με δικαστική απόφαση ερήμην το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 7sur7.be

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.