Βουλγαρία-Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μπορίσοφ

Βουλγαρία-Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μπορίσοφ

 

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Ο κ. Μπορίσοφ  τόνισε ότι η μοίρα της κυβέρνησης  “θα κριθεί στις δώδεκα παρά πέντε” τις διαπραγματεύσεις του κόμματός του με το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, το Πατριωτικό Μέτωπο και το κεντροαριστερό ABV, οι οποίες θα συνεχιστούν ως αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του GERB αύριο θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση ή θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο Πλέβνελιεφ, όπως ανέφερε.

Ωστόσο ο ίδιος προειδοποίησε τους (πιθανούς) εταίρους ότι: “μερικά αιτήματα και όροι που βάζουν, μπορούν να αποδειχθούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων”.

Ύστερα από την πρόταση που έλαβε σήμερα τηλεφωνικώς από τον ηγέτη των συντηρητικών, Τζέφρι Βαν Όρντεν στην Ευρωβουλή, ο Μπορίσοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρχίσει διαπραγματεύσεις και με την παράταξη «Βουλγάρικο Δημοκρατικό Κέντρο».

«Δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές αρχής με το GERB ενώ απομένουν να λυθούν μερικά προβλήματα τεχνικού χαρακτήρα», δήλωσε από την πλευρά του ο  εκπρόσωπος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου, Ραντάν Κάνεφ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ