Βόρεια Μακεδονία: 125 νέα κρούσματα κορονοϊου το τελευταίο 24ωρο

Μειώθηκε, αν και ελάχιστα, τις περασμένες 24 ώρες ο αριθμός νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χ’ώρας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 125 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 180 κρούσματα, κάτι που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξεκίνησε η επιδημία.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2915. Τα περισσότερα από τα 125 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (46 κρούσματα) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (19), στο Στιπ (17) και στο Τέτοβο (16).

Τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.085 διαγνωστικά τεστ (έναντι 1.272 τεστ, την προηγούμενη ημέρα). Επίσης, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 151 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Υπουργός Υγείας: Υπό έλεγχο η κατάσταση

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, αναφερόμενος την αναζωπύρωση της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες σημείωσε ότι το 90% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από 15 οικογένειες.

«Έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση και εντοπίσαμε τις μολύνσεις και τις εστίες τους» είπε ακόμη ο Φίλιπτσε και πρόσθεσε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι πολίτες αρνούνται τη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Κέντρου Δημόσιας Υγείας στα Σκόπια, Άρμπεν Ζιμπέρι δήλωσε ότι το κύριο κέντρο μόλυνσης στην πρωτεύουσα είναι ο κυρίως μουσουλμανικός δήμος Τσαϊρ, όπου πολλοί πιστοί στα τέλη Μαΐου πήγαν στα τζαμιά για να προσευχηθούν και παραβρέθηκαν σε μαζικές οικογενειακές συνεστιάσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Αρκετά κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες και στην κεντρική πόλη Στιπ, όπου οι κάτοικοί της είναι Χριστιανοί. Η μόλυνση στην πόλη αυτή έχει εξαπλωθεί μεταξύ των εργαζομένων σε πολλά κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια της περιοχής, που μετά τα πολλά κρούσματα έχουν πλέον κλείσει.

Λόγω της αναζωπύρωσης αυτής της επιδημίας στη χώρα, από προχθές το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύεται πλήρως, με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, η κυκλοφορία των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως στο Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 16:00 μ.μ. και λήγει στις 05:00 π.μ. την επομένη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ