Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «αγνώστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, γνωστής επίσης ως θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι έφθασαν σε υψόμετρο 550 χιλιομέτρων και κάλυψαν απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό πυραυλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου φέτος.

Οι νέες εκτοξεύσεις σημειώθηκαν λίγα 24ωρα αφού η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πως δοκίμασε «με επιτυχία» νέο κινητήρα «στερεού καυσίμου», ικανό να δώσει «μεγάλη ώθηση», που δυνητικά θα της επιτρέψει να αναπτύξει πολύ πιο προηγμένα όπλα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο, έγιναν από την περιοχή Τογκτσάγκ-ρι, στην επαρχία Βόρεια Πιογκάν, στις 11:13 και στις 12:05 (τοπικές ώρες· στις 04:13 και στις 05:05 ώρες Ελλάδας), προς ανατολική κατεύθυνση.

«Ο στρατός μας ενίσχυσε την επιτήρηση και την επαγρύπνησή του συνεργαζόμενος στενά με τις ΗΠΑ και βρίσκεται τώρα σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας», τόνισε το νοτιοκορεατικό ΓΕΕΘΑ.

Για «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας, της περιοχής μας και της διεθνούς κοινότητας» που είναι «απόλυτα απαράδεκτη» έκανε λόγο ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Τοσίρο Άσο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ