Βοήθεια στους πληγέντες ο Μέρντοχ

Βοήθεια στους πληγέντες ο Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια για τα θύματα της τροπικής καταιγίδας Σάντυ και κάλεσε και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

“Η News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο”, έγραψε ο Μέρντοχ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι “ο κυκλώνας αυτός ήταν ο πλέον καταστροφικές για τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια”. Από τον κυκλώνα καταστράφηκαν 17.221 σπίτια και άλλες 188.179 υπέστησαν ζημιές.

Έκκληση στους διεθνείς εταίρους και στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη να βοηθήσουν την Αϊτή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κυκλώνα Σάντυ απηύθυνε από το Πορτ-ο-Πρενς ο πρίγκιπας Χαακόν της Νορβηγίας.

Βοήθεια στις ΗΠΑ για τους πληγέντες πρότεινε ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χαφίζ Σαΐντ ηγέτης της οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως η φιλανθρωπική του οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα είναι έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του κυκλώνα Σάντυ.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ επισήμανε “τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας”.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ