ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση καρχαρία σε δύτες στις Μαλδίβες – Είχε πιαστεί σε δίχτυα

Την δραματική στιγμή που καρχαρίας επιτίθεται σε ομάδα δυτών, κατέγραψε η κάμερα ενός από αυτούς.  Οι δύτες ήταν τουρίστες που έκαναν κατάδυση στις Μαλδίβες. Το τεράστιο ψάρι εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά. Ο καρχαρίας  έπεσε πάνω σε έναν δύτη που ήταν πιο κοντά στον πυθμένα και στη συνέχεια, με βίαιες κινήσεις, ανέβηκε προς την επιφάνεια και χτύπησε δύο άλλους δύτες.

Στις επιθέσεις του , το ψάρι δεν χρησιμοποίησε τα δόντια του, παρά μόνο το κεφάλι του και την μύτη του. Μετά κατευθύνθηκε σε άλλο δύτη και στη συνέχεια σε δύο άλλους.  Το βίντεο ανάρτησε ένας οδηγός ψαροντούφεκου από τα νησιά Κέιμαν, ο Κάμερον Κερκόνελ, ο οποίος έγραψε στο Instagram μοιράστηκε το κλιπ στη σελίδα του στο Instagram ως υπενθύμιση στους 126.000 ακολούθους του, για να έχουν το νου τους κατά την κατάδυση.

Η λεζάντα που έβαλε στην ανάρτηση γράφει: “Διασκέδαση κατάδυσης με καρχαρίες στις Μαλδίβες.}. Όπως εξήγησε δεν ήταν δικό του βίντεο. “Δεν θέλω το insta μου να είναι γεμάτο από αυτά, αλλά αυτό ήταν ένα καλό παράδειγμα ανθρώπων που μπήκαν σε μια κατάσταση όπου νόμιζαν ότι ήταν μια χαρά. Δεν ήταν”.

Ο κ. Κερκόνελ διευκρίνισε ότι το βίντεο δεν ήταν δικό του, αλλά το χρησιμοποιούσε για να ζητήσει την απαγόρευση των καταδύσεων τουριστών με καρχαρίες. Σύμφωνα με αναφορές, η επίθεση έλαβε χώρα πρόσφατα στις Μαλδίβες και αφορούσε δύτες που είχαν μικρή εμπειρία με καρχαρίες.

Στο βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Telegram από το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι MvCrisis στις 3 Φεβρουαρίου, οι δύτες φέρεται να κινηματογραφούνται τις στιγμές, μετά την προσπάθεια απελευθέρωσης του καρχαρία που είχε μπλεχτεί σε σχοινί ή δίχτυ.

Εξυπακούεται ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι δύτες και οι οπαδοί των καταδύσεων συνέρρευσαν στην ενότητα σχολίων του βίντεο του κ. Κερκόνελ, εκφράζοντας τη λύπη τους. Ένας χρήστης έγραψε: “Και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να αγγίξουν απαλά τη μύτη του και να ανακατευθύνουν το όμορφο πλάσμα”.

Κάποιος άλλος είπε: “Ο καρχαρίας έχει πανικοβληθεί, έχει μπλέξει κάτι γύρω του. Μπορείτε να δείτε ότι σέρνει την πετονιά. Έχει φρικάρει και δεν κοιτάει που πηγαίνει και χτυπάει όλους τους δύτες”. Το βίντεο δείχνει τον καρχαρία μπλεγμένο σε σχοινί ή δίχτυ.

Κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 100 επιθέσεις καρχαριών σε όλο τον κόσμο, με δεκάδες κολυμβητές που δεν γνωρίζουν και παίρνουν το ρίσκο να κατακρεουργούνται από τα ψάρια.
Ενενήντα ένας άνθρωποι δαγκώθηκαν από καρχαρίες το 2023 και 10 από τις επιθέσεις ήταν θανατηφόρες, σύμφωνα με νέα έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ