ΒΙΝΤΕΟ-Παρακαλούν τους τζιχαντιστές για τον γιο τους

ΒΙΝΤΕΟ-Παρακαλούν τους τζιχαντιστές για τον γιο τους

Οι γονείς του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ, τον οποίο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν να σκοτώσουν σε βίντεο που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, παρακαλούν τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τον γιο τους σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Youtube.

“Ικετεύουμε αυτούς που τον κρατούν να δείξουν συμπόνια και να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους για να ελευθερωθεί ο γιος μας”, δηλώνει ο Εντ Κάσιγκ, πατέρας του Πίτερ που εργάζεται ως δάσκαλος. Τονίζει ότι ο γιος του δεν ελέγχει την αμερικανική πολιτική… “υπάρχουν τόσα πολλά που είναι πέρα από τον έλεγχό μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

 

Ο Πίτερ Κάσινγκ, πρώην βετεράνος πολέμου στο Ιράκ εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Αλαν Χένινγκ.

Ο Κάσιγκ ασπάστηκε το Ισλάμ και υιοθέτησε το όνομα Αμπντουλ Ραχμάν, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Οι γονείς στην έκκλησή τους επικαλούνται τη μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή ‘Ειντ που τηρείται σήμερα.

Ο Κάσιγκ υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ πριν αποχωρήσει για ιατρικούς λόγους, δήλωσε η οικογένειά του. Τα αρχεία του Πενταγώνου αναφέρουν ότι υπηρέτησε επί ένα χρόνο στους Ρέιντζερς, τους καταδρομείς του στρατού, και η αποστολή του στο Ιράκ ήταν από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2007.

Η μητέρα του, Πόλα Κάσιγκ, φορώντας μαντήλι στο κεφάλι αποκάλυψε ότι η ίδια και ο σύζυγός της είχαν λάβει μηνύματα από τον γιο τους ενώ ήταν όμηρος, μετά την απαγωγή του στην ανατολική Συρία ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ την 1η Οκτωβρίου του 2013. Ο Κάσιγκ προσέφερε ανθρωπιστικό έργο μέσω της οργάνωσης αρωγής SERA που ίδρυσε το 2012 για τα θύματα της συριακής σύγκρουσης και τους σύρους πρόσφυγες.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα και το έργο σου να προσφέρεις ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό λαό. Να ξέρεις ότι όλοι προσευχόμαστε για σένα και για την ασφαλή επιστροφή σου και να ξέρεις ότι σε αγαπάμε”, δηλώνει απευθυνόμενη στον γιό της.

Από την Ιντιάνα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, ο 26χρονος πρώην βετεράνος του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, ίδρυσε την ανθρωπιστική οργάνωση Special Emergency Response and Assistance αφού αποχώρησε από τον στρατό. Η SERΑ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι έχει διακόψει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Συρία για λόγους ασφαλείας.

Ο Βρετανός Αλαν Χένινγκ είναι η τέταρτος δυτικός όμηρος που εκτελείται με αυτόν τον τρόπο από το ΙΚ στη Συρία, μετά τους δύο αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ (του οποίου το βίντεο της εκτέλεσης δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19 Αυγούστου) και Στίβεν Σότλοφ (το αντίστοιχο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου) και τον εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση Ντέιβιντ Χέινς (βίντεο εκτέλεσης στις 13 Σεπτεμβρίου).

Ο Γάλλος Ερβέ Γκουρντέλ επίσης αποκεφαλίστηκε στην Αλγερία, με τον ίδιο επιχειρησιακό τρόπο (βίντεο εκτέλεσης στις 24 Σεπτεμβρίου) από τζιχαντιστές που δήλωσαν ότι είναι μέλη του ΙΚ.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Youtube: Kassig Family

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Ζωή “πέντε αστέρων” κάνουν οι τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ