Βερολίνο – Πρωτοφανείς έρευνες κατ΄οίκον για τζιχαντιστές

Σε πρωινές έρευνες κατ’ οίκον έλαβαν μέρος δεκάδες αστυνομικοί σε μια προσπάθεια των αρχών της Γερμανίας να καταστείλουν το «ισλαμιστικό κίνημα». Οι έρευνες έγιναν σε 11 σημεία «σπίτια» του «ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου».

Ένα άτομο συνελήφθη στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, όπου μετείχαν “250 μέλη της αστυνομίας”, ανάμεσά τους τρεις ομάδες κομάντος ειδικής επέμβασης.

Πρόκειται για έναν  41χρονο Τούρκο που ονομάζεται Ισμέτ Ντ., και θεωρείται επικεφαλής “ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών στην οποία ανήκουν Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν”.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα αυτή σκόπευε να διαπράξει “μια ιδιαίτερα βίαιη ενέργεια” στη Συρία και που ο Ισμέτ Ντ. προετοίμαζε και στη συνέχεια υποστήριζε υλικά και οικονομικά τους υποψηφίους τζιχαντιστές.

“Δεν υπάρχει ένδειξη για προετοιμασία από την ομάδα αυτή επιθέσεων στην Γερμανία”, επισήμανε η αστυνομία.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας “με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου”, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ. “Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους, οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας θα καταπολεμηθούν σθεναρά, με όλα τα μέσα που διαθέτει το κράτος δικαίου”, τόνισε στην ομιλία της στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, μετά τη σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε στην αίθουσα.

 

Διαβάστε επίσης

Δρέσδη:Πάνω από 25000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση του κινήματος PEGIDA – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Ισραηλινή εφημερίδα “εξαφάνισε” τη Μέρκελ από τη διαδήλωση για το Charlie Hebdo – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ