Βενεζουέλα-Στα χέρια της αστυνομίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Βενεζουέλα-Στα χέρια της αστυνομίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

 

Στις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας παραδόθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της χώρας, Λεοπόλδο Λόπες, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της υποκίνησης των πολύνεκρων συγκρούσεων.

Ο 42χρονος Λόπες, είχε τεθεί επικεφαλής στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Βενεζουέλα και αμέσως μετά την ομιλία του σε μια συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στο Καράκας, μπήκε σε ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και παραδόθηκε στις αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος του Λόπες είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για δολοφονίες και τρομοκρατία, κατηγορίες που σχετίζονται με τις πρόσφατες ταραχές.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα» δήλωσε λίγα λεπτά νωρίτερα, μιλώντας στους υποστηρικτές του δίπλα από το άγαλμα του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας Χοσέ Μαρτί. «Παραδίδομαι σε μια άδικη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη. Θέλουν να φυλακίσουν τους Βενεζουελάνους που επιθυμούν μια ειρηνική, δημοκρατική αλλαγή», υποστήριξε καταγγέλλοντας ότι μια δικτατορική κυβέρνηση τον έχει μετατρέψει σε «αποδιοπομπαίο τράγο».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ένας 17χρονος φοιτητής που διαδήλωνε στην πόλη Καρουπάνο, στις ανατολικές ακτές της Βενεζουέλας, σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από ένα όχημα, όπως ανέφεραν κάτοικοι της πόλης και αντιπολιτευόμενοι ακτιβιστές. Ο νεαρός είναι ο τέταρτος άνθρωπος που σκοτώνεται στη χώρα, μετά τους τρεις που δέχτηκαν πυρά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Καράκας.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος Χοσέ Ερνέστο Μέντες χτυπήθηκε από έναν υποστηρικτή της κυβέρνησης του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. «Για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί το μίσος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής Σέζαρ Ρινκόνες του αντιπολιτευόμενου κόμματος Δημοκρατικής Δράσης σε μήνυμά του στο Twitter.

Κάτοικοι του Καρουπάνο ανέφεραν ότι άλλοι τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συμπλοκές και ο ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

 

Δείτε τη φωτογραφία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ