Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ» – Τι είπε ο Ρούμπιο σε Αμερικανό γερουσιαστή

Σύνοψη από το

  • Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή που μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
  • Ο γερουσιαστής της Γιούτα, Μάικ Λι, δημοσίευσε στο X ότι ο Ρούμπιο τον ενημέρωσε πως «ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη από αμερικανικό προσωπικό για να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με ποινικές κατηγορίες».
  • Ο Λι πρόσθεσε ότι η στρατιωτική δράση που αναπτύχθηκε «πιθανότατα εμπίπτει στην εγγενή εξουσία του προέδρου […] για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ από μια πραγματική ή επικείμενη επίθεση».
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή ο οποίος λέει ότι μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.

«Με ενημέρωσε ο Ρούμπιο ότι ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη από αμερικανικό προσωπικό για να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με ποινικές κατηγορίες και ότι η στρατιωτική δράση που είδαμε απόψε αναπτύχθηκε για την προστασία και την υπεράσπιση όσων εκτελούν το ένταλμα σύλληψης», δημοσίευσε ο γερουσιαστής της Γιούτα, Μάικ Λι, στο X νωρίς το Σάββατο.

«Αυτή η ενέργεια πιθανότατα εμπίπτει στην εγγενή εξουσία του προέδρου βάσει του Άρθρου II του Συντάγματος για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ από μια πραγματική ή επικείμενη επίθεση», πρόσθεσε ο Λι.


Νωρίτερα το Σάββατο το πρωί, ο Λι είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την επίθεση, γράφοντας στο X: «Ανυπομονώ να μάθω τι, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να δικαιολογήσει συνταγματικά αυτή την ενέργεια ελλείψει κήρυξης πολέμου ή εξουσιοδότησης για τη χρήση στρατιωτικής βίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK