Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει με την προσωπική συλλογή κοσμημάτων

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, θα λάβει την «μερίδα του λέοντος» από τη συλλογή ρούχων και κοσμημάτων της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου, Καμίλα, η οποία «θα πάρει την πρώτη επιλογή», ​​ισχυρίστηκαν οι βασιλικοί ειδικοί.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty Ίνγκριντ Σιούαρντ ανέφερε ότι η ίδια η βασίλισσα είχε αποφασίσει σε ποιον πάνε τα αντικείμενα. «Αυτό το ζήτημα έχει οργανωθεί από τη βασίλισσα πριν από λίγο καιρό».

«Φαντάζομαι ότι τα προσωπικά κοσμήματα της αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας θα δοθούν σε διάφορα μέλη της οικογένειάς της. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ως η μελλοντική βασίλισσα θα λάβει τη μερίδα του λέοντος», εξήγησε.

«Υπάρχουν κομμάτια που θα παραμείνουν για χρήση της συζύγου του βασιλέως – σε αυτήν την περίπτωση την Καμίλα. Θα χρειαστεί μια μεγάλη συλλογή για να υποστηρίξει τον συνταγματικό της ρόλο» σημειώνεται.

Ορισμένα αντικείμενα, όπως το νυφικό και το φόρεμα της στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ, θα «διατηρηθούν για ιστορικούς σκοπούς» και «θα εκτεθούν» αποκάλυψε.

Σημείωσε επίσης ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της Αυτής Μεγαλειότητάς της ανήκουν στο Στέμμα και περνούν στον επόμενο κάτοχο του θρόνου.

«Αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Βασίλισσας θα είχαν περάσει στα μέλη της οικογένειάς της με το καθένα να επιλέγεται προσωπικά από εκείνη. Όπως κάθε πολύτιμο κειμήλιο, αυτά είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερα κομμάτια. Ελπίζω επίσης ότι, όπως το νυφικό της πριγκίπισσας Βεατρίκης, κάποια είδη ένδυσης έχουν περάσει στα εγγόνια της. Πολλά από τα φορέματα της Βασίλισσας θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν στις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, τη νέα Πριγκίπισσα της Ουαλίας ή ακόμα και στην Πριγκίπισσα Σαρλότ και Λιμπέτ στο μέλλον» ανέφερε.

Πολλά από τα υπάρχοντα της Βασίλισσας βρίσκονται σε καταπίστευμα αντί να αποτελούν μέρος της ιδιωτικής συλλογής, πράγμα που σημαίνει ότι τα κοσμήματά της θα παραμείνουν εκεί.

Ως Βασιλιάς Κάρολος είναι πλέον υπεύθυνος για τα κοσμήματα του στέμματος, τα οποία έχουν παραδοθεί από Βρετανούς μονάρχες από τον 17ο αιώνα.

Η Βασίλισσα έχει επίσης μια ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων, η οποία είναι περίπου με 300 κοσμήματα, σύμφωνα με τους Times, και περιλαμβάνει 98 καρφίτσες, 46 περιδέραια, 34 ζευγάρια σκουλαρίκια, 15 δαχτυλίδια, 14 ρολόγια και πέντε μενταγιόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ