Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν έχασε τη βάπτιση των δισέγγονών της – Αισιοδοξία για την κατάστασή της

Διπλή βάπτιση, διπλή χαρά είχαν στα Ανάκτορα σήμερα, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να δίνει το “παρών” αν και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με πόνους στην πλάτη της.

Η βασίλισσα παρευρέθη στη διπλή βάπτιση των δύο δισέγγονών της, που έγινε στο παρεκκλήσι στο Ουίνδσορ. Πρόκειται για τα παιδιά της πριγκίπισσας Ευγενίας και της Ζάρα Τίνταλ.

Υπήρχαν φόβοι ότι η Ελισάβετ δεν θα παρευρισκόταν μετά τον έντονο πόνο στην πλάτη έπειτα από τράβηγμα που υπέστη, αφού εξαιτίας του είχε ακυρώσει την παρουσία της στην Κυριακή Μνήμης στο Κενοτάφιο την περασμένη εβδομάδα. Ακολούθησαν δηλώσεις από τη βασίλισσα ότι κανείς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, με σαφή υπαινιγμό στα 95 της χρόνια.

Ωστόσο, είχε πει στους αυλικούς της ότι θα πήγαινε οπωσδήποτε στη βάπτιση των δισέγγονών της. Συγκεκριμένα η πριγκίπισσα Ευγενία με τον σύζυγό της Τζακ Μπρούκσμπανκ βάπτισαν το αγοράκι τους Αύγουστο Φίλιππο και η Ζάρα Τίνταλ μαζί με τον σύζυγό της Μάικ επίσης τον γιο τους Λούκας.

Η διπλή βάπτιση έγινε στο παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στην έκταση του Ουίνδσορ. Οι φωτογράφοι κατέγραψαν τη στιγμή που η βασίλισσα αποχωρούσε από την εκκλησία.

 

Σχολιάστρια είπε στη Sun: “Ποτέ δεν έχω ακούσει για δύο βασιλικά μωρά να βαπτίζονται την ίδια στιγμή όπως έγινε σήμερα. Η βασίλισσα είναι πολύ πνευματώδης. Μία βάπτιση είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας και το να είναι εκεί θα ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη. Συμπαθεί πάρα πολύ τη Ζάρα και τον Μάικ και φυσικά την Ευγενία”.

Οι γονείς των νεοφώτιστων έφθασαν στην εκκλησία γεμάτοι χαμόγελο, ενώ ο φακός “συνέλαβε” και την πρώην σύντροφο του πρίγκιπα Χάρι Κρεσίντα Μπόνας που ήρθε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Η πριγκίπισσα Ευγενία καλωσόρισε τον γιο της που είναι 13ος στη σειρά διαδοχής στον θρόνο  τον Φεβρουάριο. Είχαν σχέδιο να τον βαπτίσουν τον Ιούλιο στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Ουίνδσορ αλλά λέγεται ότι ένας από τους παριστάμενους είχε βρεθεί θετικός λεπτά πριν από το μυστήριο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η βάπτιση. Ο μικρός Αύγουστος βαπτίστηκε μαζί με τον δεύτερο ξάδελφό του Λούκας Τίνταλ, τον γιο της Ζάρα και του Μάικ Τίνταλ και εγγονό της πριγκίπισσας Αν και του κάπτεν Μαρκ Φίλιπς.

Η Ζάρα είναι η κόρη της πριγκίπισσας Άννας. Ο Λούκας είναι το τρίτο της παιδί αλλά ο πρώτος της γιος. Γεννήθηκε τον Μάρτιο. Λέγεται ότι τα μωρά βαπτίστηκαν σε νερό του Ιορδάνη ποταμού που έφερε ο πρίγκιπας Κάρολος από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ιορδανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ