Βασίλισσα Ελισάβετ: Από τη Σκωτία αρχίζει το λαϊκό προσκύνημα—Η πομπή με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε στο Palace of Holyroodhouse στο Εδιμβούργο, ενώ χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στο Royal Mile της πόλης για να αποτίσουν φόρο τιμής. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης διαδρομής από το Κάστρο Balmoral, πέταξαν λουλούδια στο μονοπάτι της νεκροφόρας και χειροκρότησαν. Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, μια πομπή θα μεταφέρει το φέρετρο στον καθεδρικό ναό του St Giles της Σκωτίας, όπου το κοινό μπορεί να πει το τελευταίο αντίο στην μονάρχη της Βρετανίας. 

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πίσω από τη νεκροφόρα καθώς θα ταξιδεύει στον καθεδρικό ναό, όπου το φέρετρο της βασίλισσας θα βρίσκεται σε αγρυπνία για 24 ώρες.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και θα είναι αργία σε όλη τη χώρα. Ο Κάρολος Γ’ ανακηρύχθηκε Βασιλιάς σε μια περίτεχνη τελετή το Σάββατο, ενώ σήμερα 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει την πρώτη του ομιλία στη Βουλή.

Αναμένεται, σύμφωνα με το BBC, μεγάλος αριθμός πολιτών στο Παλάτι του Γουέστμινστερ και υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για ώρες και ακόμη και για μια νύχτα σε ουρές.

Συνιστάται στους ανθρώπους να έχουν μαζί τους τρόφιμα και ποτά καθώς και κατάλληλο ρουχισμό.

Το λαϊκό προσκύνημα αρχίζει στις 17:00 της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 06:30 τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου – την ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας.

Θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα μεταξύ αυτών των ωρών. Το τελευταίο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας για το οποίο έγινε λαϊκό προσκύνημα στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ το 2002, όταν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έκαναν ουρά για να την αποχαιρετίσουν.

Το Μπουρτζ Χαλίφα φωτίστηκε με το πορτρέτο της Βασίλισσας

Ένα πορτρέτο της βασίλισσας φωτίζει το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το κτίριο – που βρίσκεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – είχε από την μια πλευρά το πορτρέτο της βασίλισσας και από την άλλη πλευρά του ουρανοξύστη των 830 μέτρων μια βρετανική σημαία.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Το Μπουρτζ Χαλίφα φωτίστηκε με το πορτρέτο της Βασίλισσας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ