Στο Εδιμβούργο σήμερα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ—Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το φέρετρο

Η Βρετανία θρηνεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η σορός της θα μεταφερθεί σήμερα, Κυριακή από την κατοικία της στο Χάιλαντς της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που θα μεταφέρει το δρύινο φέρετρο.

Η πομπή, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ, αναμένεται να ξεκινήσει από το Μπαλμόραλ στις 12.00 ώρα Ελλάδας. Ύστερα από ένα ταξίδι έξι ωρών και ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία.

θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ

Ο κόσμος αναμένεται να έχει παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο του Εδιμβούργου.

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο μεταξύ, χθες, Σάββατο έκανε την πρώτη δήλωσή του και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Στην πρώτη ανακοίνωσή του μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ “με όλους τους δυνατούς τρόπους” προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

“Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ