Βασιλιάς Κάρολος: Το χρονικό μέχρι την ανακοίνωση για τον καρκίνο

Με μία μορφή καρκίνου έχει διαγνωστεί ο βασιλιάς Κάρολος όσο οι γιατροί τον υπέβαλαν σε θεραπεία για υπετροφία του προστάτη, σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας «παραμένει απόλυτα θετικός για την θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν επιβεβαιώσει τον τύπο καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο μονάρχης. Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Η σοκαριστική ανακοίνωση έγινε αφού ο βασιλιάς της Βρετανίας είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για την διάγνωση του με υπερτροφία του προστάτη προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους άνδρες να υποβληθούν σε τακτικό έλεγχο.

Το χρονικό μέχρι την ανακοίνωση για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου:

17 Ιανουαρίου – Ανακοινώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε θεραπεία για υπετροφία του προστάτη μετά την ανακάλυψη της καλοήθους πάθησης.

19 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς επιστρέφει από τη Σκωτία με τη βασίλισσα, Καμίλα και κατευθύνεται στο κτήμα του στο Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ για να ξεκουραστεί πριν από τη διαδικασία.

23 Ιανουαρίου – Η Καμίλα παροτρύνει τον βασιλιά να ρίξει λίγο τους ρυθμούς του. Πηγή είχε αναφέρει τότε: «Η βασίλισσα του είπε ότι πρέπει να επιβραδύνει λίγο».

25 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς Κάρολος εκτέλεσε επίσημα καθήκοντα χωρίς κάμερες και συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Σάντριγχαμ.

26 Ιανουαρίου – Ο βασιλιάς εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου, το ίδιο νοσοκομείο στο οποίο ανάρρωνε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

29 Ιανουαρίου – Μετά από τρεις ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο του ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο. Επιτράπηκε στις κάμερες να τον απαθανατίσουν καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο και φαινόταν ευδιάθετος.

31 Ιανουαρίου – Η βασίλισσα Καμίλα, που επισκέφθηκε ένα κέντρο υποστήριξης για τον καρκίνο στο Λονδίνο, είπε ότι βασιλιάς, Κάρολος «συνεχίζει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

4 Φεβρουαρίου – Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Βρετανίας παρακολουθούν την εκκλησιαστική λειτουργία στο Σάντριγχαμ.

5 Φεβρουαρίου – Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας έχει μια μορφή καρκίνου που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ