Βασιλιάς Κάρολος: Πέταξε έξω κάμεραμαν του BBC – Τι συνέβη

Ένας κάμεραμαν του BBC φέρεται να αποκλείστηκε από τη στέψη του βασιλιά αφού ο μονάρχης τον εντόπισε «να προσπαθεί να ηχογραφήσει ένα από τα μυστικά κομμάτια της τελετής» κατά τη διάρκεια των προβών.

Όσα είπαν ο Κάρολος και η Καμίλα κατά τη στέψη: Ειδικός διάβασε τα χείλη τους

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ λέγεται ότι είδε τον εικονολήπτη με την άκρη του ματιού του την Παρασκευή να κινηματογραφεί κρυφά την πορεία για το ιερό χρίσμα.  Στη συνέχεια επενέβη η ασφάλεια και απομάκρυνε τον εικονολήπτη, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα όλο το Σαββατοκύριακο, αναφέρει η The Sun.

Ο άνδρας είχε βγει από το επίσημα καθορισμένο σημείο του και εθεάθη να περιπλανάται κοντά στην οθόνη με τέσσερα πάνελ -πίσω από την οποία γίνεται το ιερό χρίσμα- με το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι.

Βασιλιάς Κάρολος: Όλα όσα έγιναν στην ιστορική τελετή της στέψης – Οι συμβολισμοί και το παρασκήνιο

«Ταπεινωτική» γκάφα

Στη συνέχεια, ο επιτόπιος διευθυντής του BBC λέγεται ότι έσκισε τη διαπίστευση του εικονολήπτη επί τόπου. Αποκαλώντας το ως «ταπεινωτική» γκάφα για τον τηλεοπτικό σταθμό, μια πηγή είπε: «Ο βασιλιάς Κάρολος εντόπισε τον κάμεραμαν να προσπαθεί να τον κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια του πιο ευαίσθητου μέρους της τελετής στέψης.

«Ο κάμεραμαν του BBC έδειχνε επιθετικός καθώς καραδοκούσε μπροστά στις οθόνες κρατώντας το κινητό του. Δεν είχε καμία δουλειά να είναι εκεί. Είχε μια διαπιστευμένη θέση στο Αββαείο. Είναι παράτυπο για οποιονδήποτε δημοσιογράφο ή τεχνικό να εγκαταλείπει τη θέση του σε τέτοιες συνθήκες. Και είναι βαθύτατα ανησυχητικό να πιστεύουμε ότι θα προσπαθούσε να κινηματογραφήσει πολύτιμες στιγμές σκόπιμα κρυμμένες από την κοινή θέα» σημειώνει πηγή.

Συγκινημένος ο Βασιλιάς Κάρολος: Οι 3 κουβέντες που ψιθύρισε στον Ουίλιαμ

Το χρίσμα του ηγεμόνα είναι το πιο ιερό μέρος της τελετής στέψης. Πράγματι, είναι τόσο ιερό που κρύβεται από την κοινή θέα.  Όπως συνέβη με τη στέψη της μητέρας του το 1953, το χρίσμα του Βασιλιά από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ  ήταν επίσης κρυμμένο από τους θεατές.

Σε τελετή στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο του 2023, το χρίσμα που χρησιμοποιήθηκε για τη στέψη καθαγιάστηκε από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ