Όσα είπαν ο Κάρολος και η Καμίλα κατά τη στέψη: Ειδικός διάβασε τα χείλη τους

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα μείνει στην ιστορία, επομένως δεν είναι περίεργο που ο μονάρχης είχε κάποια νεύρα για την ομαλή διεξαγωγή της τελετής.

Χαμός στο Twitter με την Μέγκαν Μαρκλ- «Μπήκε κρυφά στη στέψη μεταμφιεσμένη;»

Ένας αναγνώστης χειλιών αποκάλυψε στο FEMAIL τι συζητούσαν ο βασιλιάς Κάρολος, 74 ετών, και η βασίλισσα Καμίλα, 75 ετών, όταν είχαν σύντομες στιγμές να μιλήσουν μεταξύ τους στην εντυπωσιακή εκδήλωση στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Το ζευγάρι εθεάθη για πρώτη φορά να φεύγει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με την άμαξα Diamond Jubilee Coach, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 60ή επέτειο της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2012.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα στα παρασκήνια: Οι λεπτομέρειες που δεν έγιναν γνωστές από τη στέψη

«Ω, κοίτα αυτό», φάνηκε να λέει ο μονάρχης στην γυναίκα του καθώς παρατήρησε τον βροχερό καιρό. Στη συνέχεια έδειξε τους συγκεντρωμένους πολίτες που τους επευφημούσαν στην διαδρομή και είπε: «Υπέροχα… θαυμάσια».

βασιλιάς Κάρολος
Φωτογραφία Reuters

Στη συνέχεια, η βασίλισσα σημείωσε τον αριθμό των σημαιών που διακοσμούσαν τους δρόμους, λέγοντας: «Είναι σούπερ, καταπληκτικό». «Φαίνεται υπέροχο», πρόσθεσε ο Βασιλιάς καθώς περνούσαν από την πλατεία Τραφάλγκαρ. «Τόσο όμορφη», σχολίασε η βασίλισσα.

Κέιτ Μίντλετον: Το βλέμμα θαυμασμού από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Όταν μπήκαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, ο Κάρολος και η Καμίλα έμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί – εκτός από μερικές σύντομες ανταλλαγές.

βασιλιάς Κάρολος στέψη

Μια από αυτές τις στιγμές ήρθε καθώς η Βασίλισσα ρώτησε «Μπορείς να βοηθήσεις;» σε έναν άνδρα στα δεξιά της, ενώ τραβούσε τον μανδύα της. «Ευχαριστώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε άλλο σημείο, ο μονάρχης φάνηκε να παραδέχεται ότι «ανησυχούσε για την ώρα» έπειτα από μια αναμονή μέσα στην άμαξα, λέγοντας: «Εννοώ ότι ήταν περισσότερο αυτή τη φορά» σημειώνει.

Ο Κάρολος έγινε ο 40ος μονάρχης που στέφθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, σε μια τελετή που χρονολογείται από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, όταν ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του. Ο Βασιλιάς φαινόταν συναισθηματικός καθώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του απέτισε φόρο τιμής, κατά παράβαση της παράδοσης, γονατίζοντας για να δώσει όρκο πίστης στον πατέρα του.

Είπε: «Εγώ, ο Ουίλιαμ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, ορκίζομαι την πίστη μου σε σένα και την πίστη και την αλήθεια θα σου φέρω, ως υπασπιστή της ζωής σου. Οπότε βοήθησέ με Θεέ μου». Στη συνέχεια στάθηκε, άγγιξε το στέμμα και φίλησε τον βασιλιά στο μάγουλο. Ο Κάρολος συγκινήθηκε καθώς έγνεψε στον γιο του και είπε «αμήν» και «ευχαριστώ Ουίλιαμ».

Καθώς έφευγε μετά την τελετή, ο Βασιλιάς είπε: «Σας ευχαριστώ πολύ» και «Ήταν υπέροχα», στους καλεσμένους, σύμφωνα με τον ειδικό στο διάβασμα των χειλιών.

Η βασίλισσα στέφθηκε με το στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, καθώς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν επίσημα τον τίτλο της. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι τοποθέτησε το 112χρονο στέμμα στο κεφάλι της βασίλισσας Καμίλα μετά τη στέψη του συζύγου της.

στέψη βασιλιάς Κάρολος βασίλισσα Καμίλα
Φωτογραφία: Royal Family

Καθώς το έκανε, απήγγειλε μια ανοιχτή προσευχή: «Είθε η υπηρέτρια σου Καμίλα, που φορά αυτό το στέμμα, να γεμίσει από την άφθονη χάρη Σου και με όλες τις πριγκιπικές αρετές. Βασίλευσε στην καρδιά της, ω βασιλιά της αγάπης. Ότι όντας σίγουρη για την προστασία σου, μπορεί να στεφθεί με την ευγενική σου εύνοια. Δια του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας». Στη συνέχεια παραδόθηκε στη Βασίλισσα το βασιλικό σκήπτρο καθώς ο αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την ανακήρυξή του.

Ο μονάρχης και η σύζυγός του χαμογέλασαν στο εκκλησίασμα καθώς περνούσαν μέσα από την εκκλησία για μια χριστιανική τελετή που χρονολογείται πριν από 1.000 χρόνια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ