Βάση πεζοναυτών στη Χαβάη επισκέφθηκε το ζεύγος Ομπάμα

Mία εβδομάδα πριν από το τέλος της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς στρατιώτες χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν την ημέρα των Χριστουγέννων στη Βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Κανόε Μπέι της Χαβάης.

Ένας άνδρας από το πλήθος φώναξε «Ούα!», όπως παραδοσιακά ζητωκραυγάζουν οι στρατιώτες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν ο Ομπάμα αναφέρθηκε στον επίσημο τερματισμό της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, έπειτα από 13 χρόνια συγκρούσεων.

«Λόγω της εξαιρετικής υπηρεσίας που προσέφεραν οι άνδρες και οι γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι πολίτες του Αφγανιστάν έχουν μία ευκαιρία να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους» επισήμανε ο Ομπάμα.

Η χρονιά αυτή ήταν η φονικότερη στον πόλεμο, όπου τουλάχιστον 4000 Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στη διένεξη έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 2000 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στο πλήθος των 420 ανθρώπων, περιλαμβανομένων στρατιωτών και μελών των οικογενειών τους ότι το Αφγανιστάν «δεν θα μετατραπεί ποτέ ξανά σε μία πηγή τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε επιπλέον ότι οι ΗΠΑ έχουν ακόμα να βγάλουν εις πέρας «ορισμένες πολύ δύσκολες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ιράκ όπου ο διεθνής συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στην Αφρική, τα αμερικανικά στρατεύματα προσφέρουν βοήθεια στη μάχη για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Ο Πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνομίλησαν με τους στρατιώτες και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.