Τζόρτζια Μελόνι κατά Placebo: Εκανε μήνυση στον τραγουδιστή Μπράιαν Μόλκο, επειδή την αποκάλεσε «ρατσίστρια»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έκανε μήνυση στον τραγουδιστή των Placebo, Μπράιαν Μόλκο για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού την αποκάλεσε «φασίστρια και ρατσίστρια» κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Τορίνο τον περασμένο μήνα, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC ο Μπράιαν Μόλκο έκανε αυτούς τους χαρακτηρισμούς από τη σκηνή του φεστιβάλ Sonic Park. Οι εισαγγελείς στο Τορίνο ξεκίνησαν έρευνα για τον Μόλκο αμέσως μετά. Βίντεο από τη συναυλία των Placebo που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον τραγουδιστή να αποκαλεί την πρωθυπουργό «φασίστρια και ρατσίστρια» στα ιταλικά, με το κοινό να τον επευφημεί.

Λίγες ημέρες αργότερα, πηγές δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι οι εισαγγελείς στο Τορίνο διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό για «συκοφαντική δυσφήμιση [δημόσιων] θεσμών».

Η Μελόνι πέρυσι κίνησε νομική δίωξη για βαριά ποινική δυσφήμιση κατά των συντακτών της εφημερίδας Domani. Η Domani ισχυρίστηκε ότι η Μελόνι είχε προσπαθήσει να βοηθήσει έναν βουλευτή από το δικό της κόμμα να κερδίσει μια κυβερνητική σύμβαση για την προμήθεια μασκών προσώπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η ίδια απέρριψε τον ισχυρισμό και ζήτησε αποζημίωση 25.000 ευρώ από την εφημερίδα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2024.

Έχει καταθέσει επίσης μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο, δημοσιογράφου και συγγραφέα, επειδή την αποκάλεσε «κάθαρμα» κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης το 2020 στην οποία την κατήγγειλε για επιθέσεις σε ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο. Αν κριθεί ένοχος, ο Σαβιάνο μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ