Η επίσπευση της ποινικής διαδικασίας ήταν το αντικείμενο συνάντησης Φλωρίδη με εισαγγελείς

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας συναντήθηκαν σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ενώ ο κ. Φλωρίδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση και με εκπροσώπους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέθεσαν μεταξύ άλλων προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επίσπευση της ποινικής διαδικασίας. 

Διαπιστώθηκε συναντίληψη στις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για αυστηρό έλεγχο και επιβολή δικαστικών εξόδων και ποινών όταν υποβάλλονται αβάσιμες μηνύσεις και καταγγελίες.

Επιπλέον, κοινή αντίληψη υπήρξε και σε θέματα που αφορούν στην ορθολογικότερη κατανομή των υποθέσεων αλλά και στην αναθεώρηση δικονομικών διατάξεων που προκαλούν σημαντική καθυστέρηση στην ποινική δικαιοσύνη. 

Φλωρίδης

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων

Επιπρόσθετα, βασικό θέμα της συνάντησης του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με εκπροσώπους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος – η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα- ήταν η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων με τη μεταφορά δικαστικής ύλης στους συμβολαιογράφους.

Μεταξύ άλλων, υπήρξαν προτάσεις και σκέψεις για την ανάληψη από τους συμβολαιογράφους της έκδοσης κληρονομητηρίου, της εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων και υποθηκών καθώς και της έκδοσης Διαταγών πληρωμής, όπου αυτό είναι εφικτό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ