Έβρος: Τρόμος με διακινητή μεταναστών που έκανε προσπέραση με πάνω από 200 χλμ. – «Πίστευα πως ερχόταν καρφωτός πάνω μου»

«Ένιωσα και εγώ τον θάνατο να περνάει μπροστά στα μάτια μου, πίστευα πως ερχόταν καρφωτός προς τα πάνω μου». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τα όσα έζησε κάτοικος του Έβρου στο enikos.gr, όταν ένα αυτοκίνητο με 7-8 επιβάτες και οδηγό έναν διακινητή μεταναστών τον προσπέρασε με ταχύτητα που έφτανε τουλάχιστον τα 200 χιλιόμετρα και πέρασε… ξυστά από δίπλα του, το μεσημέρι της Τετάρτης (02/08).

Έβρος: Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ με διακινητή που κινείται αντίθετα στην Εγνατία Οδό και «σπάει» το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στον Έβρο με τους διακινητές μεταναστών, οι οποίοι κινούνται σαν… βολίδες με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να ξεφύγουν από τους ελέγχους της Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζουν τόσο την ζωή τους, όσο και κανενός άλλου που βρίσκεται γύρω τους.

Έβρος: Καρφιά στην Εγνατία ζητούν οι κάτοικοι για τους διακινητές που οδηγούν ανάποδα – «Δρόμος καρμανιόλα»

«Κατέβαινα προς την Αλεξανδρούπολη, και την στιγμή που βρισκόμουν κοντά στο χωριό Λουτρά, αντιλήφθηκα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου κάποιος να με πλησιάζει με τρελή ταχύτητα. Τότε προφανώς τρόμαξα και συνέχισα να οδηγώ με ψυχραιμία, πηγαίνοντας όλο και περισσότερο στην άκρη του δρόμου» αναφέρει σε κατάσταση σοκ ο κάτοικος του Έβρου, με τον ίδιο να προσθέτει πως «δεν έκοψε ούτε στιγμή ταχύτητα αυτός, δεν τον ένοιαζε τίποτα, με προσπέρασε τόσο ξυστά, σαν να μην υπήρχα καθόλου στον δρόμο».

Σύμφωνα με τον κάτοικο ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του enikos.gr), το περιπολικό της Αστυνομίας παρακολουθούσε με απόσταση το περιστατικό, με τον διακινητή να σκορπά τον τρόμο και τον φόβο σε όποιον βρισκόταν στο πέρασμά του. «Σε μία στροφή που υπάρχει στα επόμενα 3 χιλιόμετρα, ο οδηγός φαίνεται να έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο χωράφι. Προφανώς και δεν θα μπορούσε να πάρει την στροφή με τόση ταχύτητα, αλλά ειλικρινά είναι ξεκάθαρο πως δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, τα περιστατικά είναι τόσα πολλά καθημερινά που πλέον μας είναι ξεκάθαρο. Φοβόμαστε να κινηθούμε στα χωριά μας και στην Εγνατία Οδό, δεν γίνεται άλλο να οδηγούμε και να φοβόμαστε».

Την στιγμή που το αυτοκίνητο του διακινητή κατέληξε στο χωράφι, τότε βγήκαν από αυτό περίπου 7-8 μετανάστες, οι οποίοι υπό τον φόβο της σύλληψής τους άρχισαν να τρέχουν για να κρυφτούν. «Εγώ πλησίασα το σημείο για να δω αν τραυματίστηκε ή ακόμη χειρότερα, αν σκοτώθηκε κάποιος, αλλά αυτοί έτρεχαν γρήγορα για να μην τους βρει η αστυνομία. Εν τέλει, από ότι είδα κατάφεραν και τους έπιασαν, αλλά αυτό δεν είναι η λύση. Σίγουρα, δεν γίνεται να περιμένουμε να χάνουν τον έλεγχο όταν οδηγούν, για να μπουν σε κάποιο χωράφι και μετά να τους πιάσουμε. Σκοπός είναι να μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία».

Έβρος διακινητές

Όπως είχε γράψει το enikos.gr, είναι δεκάδες τα παρόμοια περιστατικά που σημειώνονται καθημερινά στον Έβρο, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουν ακόμη και σε θανάσιμα τροχαία. Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και πολλοί έχουν τραυματιστεί με τον πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, να κάνει λόγο για «δρόμο καρμανιόλα».

Υπογραφές για καρφιά στους δρόμους μαζεύουν οι κάτοικοι – Μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο

Την κατάσταση στα χέρια της αποφάσισε να πάρει μία μερίδα πολιτών του Έβρου, έπειτα από τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που προκαλούν διακινητές παράτυπων μεταναστών που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργήσει ομάδα στο Facebook, με σκοπό τη συγκέντρωση υπογραφών (δείτε ΕΔΩ) για την τοποθέτηση καρφιών στους κόμβους της Εγνατίας Οδού.

«Επειδή το κακό έχει παραγίνει δεν πάει άλλο ας μαζέψουμε υπογραφές για να τοποθετηθούν καρφιά στους κόμβους στην Εγνατία οδό στον Έβρο, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα που πάνε να μπούνε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα σκάνε τα λάστιχα τους και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, ήδη έχουν χάσει την ζωή τους 2 αθώοι συμπολίτες μας ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με αυτόν το φόβο και το άγχος», τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Παράλληλα, καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο (05/08) στις 10:00 το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οπότε και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία από τον επαρχιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης-Φερών όπου θα τερματίσει στις Φέρες και θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου για περίπου 1 ώρα. «Ζητάμε την αυτονόητη ασφάλεια στους δρόμους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» αναφέρουν οι ίδιοι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ