Τζόνσον: Δικτάτορας ο Πούτιν – Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα είναι τεράστιες

Δικτάτορα χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό. Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το πακέτο κυρώσεων στην Ρωσία στις 5μμ (7μμ ώρα Ελλάδος), μετά την μαζική επίθεση στην Ουκρανία.

“Σήμερα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, θα συμφωνήσουμε ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κυρώσεων που έχουν σχεδιαστεί εγκαίρως για να παραλύσουν τη
Ρωσική οικονομία”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Η Δύση πρέπει να σταματήσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, είπε ενώ μίλησε για ξεκάθαρη αποστολή: “Διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά, και τελικά στρατιωτικά, αυτό το αποτρόπαιο και βάρβαρο εγχείρημα του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να τελειώσει με αποτυχία”.

“Δεν πιστεύω ότι ο Ρώσος δικτάτορας θα υποτάξει ποτέ το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών και την πεποίθησή τους ότι η χώρα τους πρέπει να είναι ελεύθερη” είπε ο Τζόνσον. “Λέω στον βρετανικό λαό και σε όλους ότι παρά τις απειλές από τον Πούτιν εναντίον αυτών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, θα κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή”, πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο Μπόρις Τζόνσον ορκίστηκε να στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να “κάψει η φλόγα της ελευθερίας και πάλι φωτεινή”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ