Τζο Μπάιντεν: Έρευνα του FBI στο εξοχικό του προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα

Στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ρέχομποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ έφτασαν το πρωί της Τετάρτης πράκτορες του FBI προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση ο Μπάιντεν – Σάλος με τα νέα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», δήλωσε ο προσωπικός δικηγόρος του Τζο Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, επιβεβαιώνοντας την έρευνα. «Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να κάνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε» πρόσθεσε.

Ο Μπομπ Μπάουερ ανέφερε ακόμη ότι η έρευνα είναι «ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως».

Μάικ Πενς: Βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα σε σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Πηγές που επικαλείται στο CBS News τόνισε ότι η έρευνα σχετίζεται με την έρευνα απόρρητων εγγράφων. Δεν ζητήθηκε ένταλμα για την έρευνα. Το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Κάμερες ειδησεογραφικών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή κατέγραψαν τέσσερα οχήματα με πινακίδες της Βιρτζίνια να φτάνουν στη γειτονιά και να σταθμεύουν στο σπίτι του Ρέχομποθ Μπιτς γύρω στις 8:30 π.μ. (τοπική ώρα).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ