Μάικ Πενς: Βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα σε σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Έγγραφα, χαρακτηρισμένα ως διαβαθμισμένα, εντοπίστηκαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στην Ιντιάνα.

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση ο Μπάιντεν – Σάλος με τα νέα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του

Ο Μάικ Πενς παρέδωσε αυτά τα αρχεία αυτά στο FBI, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε επιστολές που περιήλθαν σε γνώση του Reuters. Οι εκπρόσωποι του Πενς έστειλαν επιστολή στα Εθνικά Αρχεία ενημερώνοντάς τα για τα έγγραφα και σε ξεχωριστή επιστολή πρόσθεσαν ότι το FBI πήγε στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου για να συλλέξει τα έγγραφα.

Την είδηση μετέδωσε επίσης το CNN επικαλούμενο πηγές. Το FBI και το Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέταση των εγγράφων, αλλά και του τρόπου με τον οποίο κατέληξαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Ιντιάνα.

ΗΠΑ: Έρευνα στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν – Βρέθηκαν άλλα έξι διαβαθμισμένα έγγραφα

Ο Μάικ Πενς ζήτησε από τον δικηγόρο του να διεξαγάγει την έρευνα στο σπίτι του με μεγάλη προσοχή και ο δικηγόρος άρχισε να ελέγχει τέσσερα κουτιά που ήταν αποθηκευμένα στο σπίτι του Πενς την περασμένη εβδομάδα, βρίσκοντας έναν μικρό αριθμό εγγράφων με διαβαθμισμένες σημάνσεις, ανέφεραν οι πηγές. Ο δικηγόρος του Πενς ειδοποίησε αμέσως τα Εθνικά Αρχεία, ανέφεραν οι πηγές. Με τη σειρά τους, ενημέρωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικηγόρος του Πενς ανέφερε στο CNN ότι το FBI ζήτησε να παραλάβει τα έγγραφα με διαβαθμισμένες σημάνσεις εκείνο το βράδυ και ο Πενς συμφώνησε. Πράκτορες του FBI στην Ινδιανάπολη παρέλαβαν τα έγγραφα από το σπίτι του Πενς, πρόσθεσε ο δικηγόρος.

ΗΠΑ: Νέα διαβαθμισμένα έγγραφα εντοπίστηκαν στο σπίτι του Μπάιντεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ