Παραβατικότητα ανηλίκων: Γονείς απευθύνονται σε ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η έξαρση της παιδικής παραβατικότητας στη χώρα μας. Τα περιστατικά εγκληματικότητας και βίας μεταξύ ανηλίκων αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητούν απαντήσεις για το τι συμβαίνει με τα δικά τους παιδιά, όταν παρατηρούν μία αλλαγή στη συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όλο και περισσότεροι γονείς απευθύνονται πλέον σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ προκειμένου να παρακολουθούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους, υπό τον φόβο ότι μπορεί να βρίσκονται στη θέση του θύματος ή του θύτη.

Μετά τα συνεχή περιστατικά βίας και έκνομων δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολικών αιθουσών οι γονείς και οι κηδεμόνες ανήλικων παιδιών αναφέρουν ότι ζητούν την συνδρομή των ιδιωτών για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, καθώς διαισθάνονται ότι κινδυνεύουν από ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά ή έχουν πάρει τα ίδια τον λάθος δρόμο.

Η μητέρα μίας 14χρονης, που θεωρεί ότι μπορεί να κινδυνεύει το παιδί της, δήλωσε: «Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου».

Όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής Στράτος Γεωργαντίδης, οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών.  «Έρχονται γονείς και μας ζητούν να δούμε τι συμβαίνει με τα παιδιά τους. Να δούμε τις δραστηριότητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών, έπειτα από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. Αιτία γι’ αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά των εφήβων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ