Τζέφρι Ντάμερ: Μέσα στο σπίτι του serial killer – Εδώ διέπραξε τον πρώτο φόνο

Η νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix για τον serial killer Τζέφρι Ντάμερ έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, ωστόσο έχει προκαλέσει και αντιδράσεις τόσο από τις οικογένειες των θυμάτων, όσο και από μέλη της LGBTQ κοινότητας.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμενε ο Τζέφρι Ντάμερ στο Μιλγουόκι κατεδαφίστηκε το 1992 – ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του και τη διαπίστωση ότι έκρυβε εκεί τα λείψανα 11 θυμάτων του.

Αλλά το σπίτι στο Οχάιο, στο οποίο είχε διαπράξει την πρώτη δολοφονία εξακολουθεί να υπάρχει και αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος στον απόηχο της νέας σειράς του Netflix με τίτλο “Monster: The Jeffrey Dahmer Story”.

Σύμφωνα με την New York Post, το ακίνητο, με 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια, βρίσκεται σε ένα μεγάλο οικόπεδο 1,5 στρέμματος στο Bath Township, ένα πλούσιο προάστιο του Akron, και επί του παρόντος εκτιμάται ότι αξίζει 372.000 δολάρια.

Το σπίτι των 2o0 τμ χτίστηκε το 1952 — 16 χρόνια πριν ο Τζέφρι Ντάμερ μετακομίσει εκεί με τον πατέρα του, την μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του.  Εκεί, άρχισε να μαζεύει τα νεκρά ζώα που έβρισκε στο δρόμο και εξέταζε την ανατομία τους.

Το 1978, ο 18χρονος τότε Τζέφρι Ντάμερ διέπραξε τον πρώτο από τους 17 φόνους του, σκοτώνοντας τον Στίβεν Χικς, ο οποίος είχε κάνει ωτοστόπ και του είχε ζητήσει να τον μεταφέρει στη διπλανή πόλη για μια συναυλία. Ο Ο Ντάμερ δέχτηκε, ωστόσο του πρότεινε να χαλαρώσουν πρώτα, πίνοντας μπύρες στο σπίτι. Η ώρα όμως περνούσε και κάποια στιγμή ο 18χρονος αποφάσισε εκνευρισμένος να φύγει.

Τότε, ο Τζέφρι Ντάμερ τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα βαράκι και στη συνέχεια τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη σεξουαλική του φαντασίωση, όταν αυνανίστηκε πάνω από το άψυχο σώμα του. Την επόμενη μέρα διαμέλισε το πτώμα, το επεξεργάστηκε και το έθαψε στον κήπο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, το ξέθαψε και ξεχώρισε τη σάρκα από τα οστά. Κατέστρεψε το δέρμα μέσα σε οξύ και θρυμμάτισε τα οστά με βαριοπούλα. Στη συνέχεια σκόρπισε τη σκόνη στο δάσος.

σπίτι Τζέφρι Ντάμερ
Howard Hanna – Akron/Fairlawn
σπίτι Τζέφρι Ντάμερ
Howard Hanna – Akron/Fairlawn

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει το πατρικό σπίτι του Τζέφρι Ντάμερ

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ντάμερ μετακόμισε, φεύγοντας από αυτό το σπίτι, όταν ο πατέρας του πούλησε το ακίνητο.

Το σπίτι άλλαξε χέρια πολλές φορές τις επόμενες δεκαετίες, ακόμη και μετά τη σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου το 1991.

Στο σπίτι που κατασκευάστηκε πριν από 70 χρόνια, έχουν γίνει εκτεταμένες ανακαινίσεις από την εποχή που ζούσε εκεί ο Τζέφρι Ντάμερ. Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν το σπίτι να διαθέτει μοντέρνα ξύλινα δάπεδα και ανοξείδωτες οικιακές συσκευές.

Ο μουσικός Κρις Μπάτλερ αγόρασε το σπίτι έναντι 244.500 δολαρίων το 2005, με τον ίδιο να δηλώνει στον Observer: «Το σπίτι έχει υπέροχη ατμόσφαιρα, εννοώ ότι τελικά το σπίτι δεν σκότωσε κανέναν και δεν πιστεύω στα φαντάσματα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι παράξενο εδώ».

Το 2012, ο Μπάτλερ αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι για 329.000 δολάρια, όμως τελικά απέσυρε την αγγελία.

Το 2014, το σπίτι βγήκε για άλλη μια φορά προς πώληση— αυτή τη φορά με τιμή 299.999 δολάρια. Σύμφωνα με καταχώριση που έγινε στο Zillow, ούτε τότε υπήρξε ενδιαφέρον και αποσύρθηκε ξανά από την αγορά.

Φαίνεται ότι ο Μπάτλερ εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού.  Εκεί είχαν γίνει και τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «My Friend Dahmer», στην οποία πρωταγωνίστησε η ηθοποιός Anne Heche, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο φέτος.

Howard Hanna – Akron/Fairlawn

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ