Τυνησία: Ναυάγιο σκάφους – Αγνοούνται τουλάχιστον 15 μετανάστες

Αγνοούνται τουλάχιστον 15 παράτυποι μετανάστες, μετά το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά της Σφαξ, ανακοίνωσε την Τρίτη η ακτοφυλακή της Τυνησίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σκάφος είχε αποπλεύσει από νησί του συμπλέγματος Κερκένα με προορισμό την Ιταλία, όταν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η τυνησιακή ακτοφυλακή διεξάγει επιχείρηση στην περιοχή του ναυαγίου για να εντοπίσει επιζώντες.

Να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους τα δυστυχήματα στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες να αγνοούνται ή να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), περισσότεροι από 400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο και να φτάσουν στην ΕΕ.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα από το 2017.

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περισσότεροι από 14.000 μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, συνελήφθησαν ή διασώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, αριθμός πενταπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ