Tweet του Ιάπωνα που αποκεφάλισε η ISIS κάνει το γύρο του κόσμου

Ένα παλιό μήνυμα στο Twitter που απηύθυνε έκκληση για επίδειξη υπομονής και απόρριψη του μίσους είχε αναρτηθεί από τον Κέντζι Γκότο, τον Ιάπωνα όμηρο που εκτέλεσαν την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναρτάται εκ νέου στο Διαδίκτυο μετά την “αποτρόπαια” όπως τη χαρακτήρισε η Ιαπωνία δολοφονία του και την έντονη καταδίκη της από τη διεθνή κοινότητα.

“Κλείστε τα μάτια και να είστε υπομονετικοί. Αν οργίζεστε ή ωρύεστε, τότε δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Είναι σχεδόν σαν να προσεύχεστε. Το μίσος δεν αφορά τους ανθρώπους, η κρίση ανήκει στον τομέα του Θεού. Τα αδέλφια μου οι Άραβες του τα δίδαξαν αυτά”.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα ιαπωνικά, από τον Γκότο τον Σεπτέμβριο του 2010, χωρίς να είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιον λόγο. Έχει αναδημοσιευθεί περισσότερες από 26.000 φορές, ένα φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο περισσότερο αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Τα βιβλία του Γκότο έγιναν επίσης μπεστ-σέλερ και εξαντλήθηκαν στις ιστοσελίδες πώλησης.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο Χιροσίγκε Σέκο, δήλωσε χθες βράδυ στην τηλεόραση ότι το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε τηλεφωνήσει δύο φορές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στον Γκότο, πριν από μια συνάντηση τον ίδιο μήνα, για να του ζητήσει να μην κάνει το ταξίδι αυτό. Τελικά, ο δημοσιογράφος που είχε τη πρόθεση να πάει να σώσει τον φίλο του Χαρούνα Γιουκάουα, όμηρο των τζιχαντιστών από τον Αύγουστο, αναχώρησε από την Ιαπωνία και φέρεται να εισήλθε στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης περίπου στις 24 Οκτωβρίου. Νωρίτερα είχε μαγνητοσκοπήσει βίντεο στο οποίο τόνιζε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της κίνησής του αυτής και ότι η επιλογή του είναι δική του ευθύνη.

“Το κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει τη δική του ζωή, δεν τίθεται θέμα ποιος φέρει την προσωπική ευθύνη”, τόνισε ο Σέκο.

Ο Γκότο που έπεσε στα χέρα των τζιχαντιστών στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, παρουσιάζεται εκ νέου στις 20 Ιανουαρίου ταυτόχρονα με τον Γιουκάουα σε βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ζητούσε τότε 200 εκατομμύρια δολάρια για να τους απελευθερώσει.

“Ουδέποτε είχαμε πρόθεση να πληρώσουμε τα λύτρα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Οι δύο Ιάπωνες όμηροι αποκεφαλίστηκαν με μια εβδομάδα διαφορά, ύστερα από τα απειλητικά βίντεο των Ισλαμιστών.

Παράλληλα, το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε σήμερα ότι σύμφωνα με Σύρους πληροφοριοδότες, πριν από την εκπνοή του τελευταίου τελεσιγράφου στις 29 Ιανουαρίου, ο Γκότο είχε οδηγηθεί κοντά στα τουρκικά σύνορα ενόψει μιας πιθανής απελευθέρωσης και ανταλλαγής του με Ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατείτο στην Ιορδανία και την απελευθέρωσή της ζητούσε το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η διαδικασία ματαιώθηκε για άγνωστο λόγο.

 

Διαβάστε επίσης

Τελεσίγραφο 24 ωρών δίνει το ISIS για τον Ιάπωνα όμηρο

Ιαπωνία – Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία

Τo BINTEO του ISIS που απειλεί Ιάπωνες ομήρους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ