Τραγωδία στη Μεγάλη Βρετανία: Πέθανε βρέφος 8 μηνών από τη νόσο Kawasaki

Ο οκτώ μηνών Άλεξ Πάρσονς από το Πλίμουθ πέθανε προ εβδομάδων έχοντας διαγνωστεί με τη σπάνια νόσο Kawasaki, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Daily Mirror”.

Συμπτώματα της νόσου εκδηλώνονται σε παιδιά που πάσχουν από ένα νέο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο πιστεύεται ότι συνδέεται με τον κορονοϊό.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του μικρού Άλεξ, η οποία μάλιστα μοιράζεται φωτογραφία του γιου της να παίζει στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μόλις περίπου δύο ώρες πριν πεθάνει λόγω διαρραγέντος ανευρύσματος στις 25 Απριλίου.

Οι πρώτες ενδείξεις ασθένειας του βρέφους ήταν εκτενή εξανθήματα σε όλο το κορμί, υψηλός πυρετός και πρησμένοι λεμφαδένες.

Η αρχική διάγνωση μέσω τηλεφωνικής γραμμής του NHS ήταν μαγουλάδες, αλλά όταν το βρέφος άρχισε να κάνει εμετούς κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του.

Εισήχθη σε νοσοκομείο του Πλίμουθ στις 6 Απριλίου και την επόμενη διαγνώστηκε με τη νόσο Kawasaki. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Μπρίστολ, όπου διαγνώστηκε με στεφανιαίο ανεύρυσμα και διογκωμένες αρτηρίες. Κατέληξε μία νύχτα αργότερα.

Αν και το δημοσίευμα δεν αναφέρει ρητώς το νέο σύνδρομο ως νόσο από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του μικρού Άλεξ, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα νεκροψίας, η μητέρα του που περιγράφει δραματικά τις τελευταίες στιγμές ζωής του γιου της δηλώνει ότι πρέπει η βρετανική κυβέρνηση να δώσει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για τη σύνδεση του κορονοϊού με τη νόσο Kawasaki.

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και λίγες ημέρες, ένα 14χρονο παιδί είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του φλεγμονώδους συνδρόμου, το οποίο του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το συνολικό αριθμό ανηλίκων ασθενών του συνδρόμου στη Βρετανία, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20 παιδιά έχουν νοσηλευθεί με τη νόσο.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ