Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα – Συνετρίβη ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο με 92 επιβάτες – ΦΩΤΟ – BINTEO

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τα μέλη μιας χορωδίας του ρωσικού στρατού, που είχε προορισμό τη Συρία συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρώτος νεκρός επιβάτης βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το πτώμα ενός επιβάτη που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

 

Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ

Έρευνες διεξάγονται αυτή την ώρα στο σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί, με 92 επιβάτες.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες:

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Interfax: Το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί στρατιώτες, εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της διάσημης Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά.

Το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες.

Αυτά είναι τα μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος – ΒΙΝΤΕΟ

Τα μέλη της περίφημης στρατιωτικής ορχήστρας Αλεξάντροβ, τα οποία μετέβαιναν σε ρωσική στρατιωτική βάση στη Λαττάκεια, προκειμένου να λάβουν μέρος σε εκδήλωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν κάποιοι από τους επιβαίνοντες του μοιραίου Τουπόλεβ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όσο περνούν οι ώρες, τα στοιχεία των άτυχων επιβατών γίνονται γνωστά από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ αυτών ήταν επίσης δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων τα οποία θα κατέγραφαν την εκδήλωση στη Λαττάκεια.

Δείτε το βίντεο:

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και για την πορεία των ερευνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ