Τραμπ-Μακρόν: Το χλιδάτο δείπνο, οι υπέρκομψες πρώτες κυρίες και…τα “χρυσά” φτυάρια των δύο ανδρών – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το ελικόπτερο που μεταφέρει τα προεδρικά ζεύγη των ΗΠΑ και της Γαλλίας προσγειώνεται μπροστά από το Mount Vernon, την ιστορική κατοικία του Τζορτζ Ουάσινγκτον, για ένα ιδιωτικό δείπνο για τέσσερις. Αυτό το υπαίθριο θεατρικό σκηνικό επέλεξε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ ως απάντηση στον Πύργο του Άιφελ όπου ήταν καλεσμένος με τη Μελάνια σε δείπνο από τους Μακρόν στις 13 Ιουλίου.

Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν μόλις είχαν επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν θερμή, παρότι τους τελευταίους μήνες Τραμπ και Μακρόν διαφώνησαν για θέματα όπως το κλίμα, το εμπόριο, το Ιράν και συμφώνησαν συνάπτοντας συμμαχίες κατά του Ισλαμικού Κράτους και κυρίως για τα κοινά αντίποινα κατά εγκαταστάσεων χημικών όπλων στη Συρία.

Την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης, το κλίμα ήταν γαλήνιο. Ένα σύντομο βίντεο του Μεγάρου των Ηλυσίων δείχνει τον πρόεδρο Τραμπ να υποδέχεται τους Μακρόν στο Οβάλ Γραφείο. “Από αυτά τα τηλέφωνα μας καλείτε;” τον ρώτησε στα αγγλικά η Μπριζίτ.

“Ναι, από αυτό το τηλέφωνο σας μιλώ, που η συνομιλία είναι ασφαλής. Επιτρέψτε μου να σας δείξω”, τους απαντά.

Στον κήπο, με μεγάλα επίχρυσα φτυάρια οι δύο πρόεδροι έβαλαν λίγο χώμα στις ρίζες της μικρής βελανιδιάς, δώρο του Εμανουέλ Μακρόν, στον Λευκό Οίκο.

(φωτο: Associated Press)

(φωτο: AFP)

Το δείπνο στο Mount Vernon έγινε μακριά από φωτογραφικούς φακούς. Οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν μόνο να διακρίνουν τα δύο ζευγάρια να κατεβαίνουν από το ελικόπτερο, να ποζάρουν γρήγορα για μια αναμνηστική φωτογραφία με φόντο την ιστορική κατοικία και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο του γκολφ για να φθάσουν στην είσοδο και να χαθούν στο εσωτερικό του.

Μια μόνο φωτογραφία, που ελήφθη από το Μέγαρο των Ηλυσίων, αποκαλύπτει το εσωτερικό. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν μόνοι, καθισμένοι μπροστά από ένα τραπεζάκι στολισμένο με τριαντάφυλλα.

Η Μπριζίτ Μακρόν άλλαξε το ροζ μαντό που φορούσε κατά την άφιξή της. Για το δείπνο διάλεξε ένα σύνολο -φόρεμα και μαντό- στο χρώμα του άχυρου και μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες. Η Μελάνια επέλεξε μαύρα, φόρεμα και κάπα, με ακόμη ψηλότερες γόβες Louboutin. Οι δύο άνδρες φορούν σκουρόχρωμα κοστούμια, γκρι σκούρα γραβάτα ο Γάλλος, μπλε φωτεινή ο Αμερικανός.

Ένα ακόμη στοιχείο από την πλευρά του ποταμού: οι δημοσιογράφοι τρέχουν από την άλλη πλευρά της κατοικίας, όπου μια αρπίστρια με ενδυμασία εποχής παίζει μουσική στο αίθριο της κατοικίας που δεσπόζει του ποταμού Πότομακ. Οι τέσσερις συνδαιτυμόνες βγαίνουν για μερικά λεπτά έξω για να θαυμάσουν τη θέα, στη συνέχεια ξαναμπαίνουν στο κτίριο οριστικά.

Το δίωρο δείπνο τους ήταν το προοίμιο συνομιλιών για τις διεθνείς κρίσεις που μπορεί να είναι λιγότερο ευχάριστες σήμερα και αύριο, Τετάρτη, καθώς πολλά θέματα διχάζουν τους δύο ηγέτες, από το Ιράν έως τον εμπορικό πόλεμο.

Δείτε το βίντεο

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτο: Reuters, Associated Press, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ