Τούρκοι διεκδικούν νησιά με…οθωμανικούς τίτλους – Το προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ

Νέα μεθόδευση από την Άγκυρα για τη διεκδίκηση νησιών του Αιγαίου, αποκαλύπτεται μέσα από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ». Οι Τούρκοι φαίνεται πως έχουν αρκετή φαντασία και αρχίζουν να ξεθάβουν οθωμανικά έγγραφα.

«Τα αρχεία που χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για τα νησιά που η Ελλάδα μετέτρεψε σε αποθήκες όπλων κατά παράβαση των συμφωνιών, τα οποία θα έπρεπε να ήταν σε μη στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο, σώζονται στην Τουρκία. Ο κάτοχος ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα μπορεί να υποβάλει αίτηση συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής αλλοδαπής στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια είναι 95» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν δικαιώματα σε νησιά όπως η Χίος και η Λέσβος, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Μήνυση μπορεί να ασκηθεί κατά της Ελλάδας για περιουσία που ανήκει στους προγόνους τους. Στα Λαδάδικα (Yağcılar) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οικογένεια έκανε αίτηση για ακίνητα που ανήκουν στον παππού τους και κατέθεσε μήνυση κάνοντας αίτηση στα έγγραφα αυτού του αρχείου. Οι ιδιοκτήτες, που δεν μπόρεσαν να βγάλουν αποτέλεσμα από τα ελληνικά δικαστήρια, έφεραν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το δικαστήριο αποφάσισε ότι «έχει παραβιαστεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία» και διέταξε την Ελλάδα να αποζημιώσει» συνεχίζει το δημοσίευμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ